11 november 2014

Ondersteuning Windows server 2003 stopt!

Door Lars de Bruin

Om zo goed mogelijk uw Exact software te kunnen gebruiken wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van nieuwe technologieën. Om de nieuwste technologieën te ondersteunen worden de systeemeisen bij het uitbrengen van de nieuwe product updates regelmatig herzien. Dit is ook het geval bij de aankomende product updates 409 en 254. Vanaf product update 409 en 254 vindt er een wijziging plaats in de systeemeisen en is onder andere Microsoft .Net Framework 4.5 toegevoegd als een systeemvereiste.

WindowsServer2003

 

 

 

Omdat Microsoft .Net Framework 4.5 niet wordt ondersteund in combinatie met Windows Server 2003 en omdat Windows server 2003 volgens de Microsoft support lifecycle policy vanaf juli 2015 niet meer wordt ondersteund, is Exact genoodzaakt om de ondersteuning voor Windows Server 2003 te stoppen vanaf product update 409 / 254.

Wij adviseren u contact met ons op te nemen als u nog steeds gebruikt maakt van Windows Server 2003. U kunt ons bereiken op 0174-210370.U kunt hier ook terecht voor meer informatie of als u vragen heeft over uw Exact Software.

04 november 2014

ELIS komt er aan!

Door Lars de Bruin

Vanaf vorige week is Exact Lightweight Intergration Server(ELIS) in controlled release. Dit betekent dat ELIS er aan zit te komen en dat u eventueel mee zou kunnen doen met de controlled release fase van ELIS.

Exact Controlled4

 

 

 

ELIS is een nieuw technisch framework voor de integratie tussen Exact Globe Next en Exact Synergy Enterprise en ondersteunt oplossingen die gegevens uitwisselen tussen deze twee producten en eventuele third-party oplossingen.

Tevens worden partners in staat gesteld om intregratie oplossingen op dit framework te baseren waarmee geprofiteerd kan worden van de ingebouwde functionaliteit en centrale beheersbaarheid.

Voor meer informatie over controlled release van ELIS kunt  u hier klikken.

28 oktober 2014

Exact Beveiliging update

Door Lars de Bruin

Belangrijke beveiligingsupdate

U wilt natuurlijk graag dat u flexibel en veilig bij uw gegevens kunt van uw  Exact software. Door een recent aangetoonde kwetsbaarheid in een https encryptiestandaard, stopt Exact op 31 oktober 2014 met het ondersteunen van SSLv3 op haar corporate websites, waaronder Synergy websites. Voor gebruikers met een actuele internet browser zal dit geen invloed hebben anderen wordt aangeraden over te stappen naar een nieuwere versie van uw browser.

 security2

 

 


Cash management

De update voor CAMT.053 (CashManagment.053) komt er aan voor Exact software.
De update betreft het formaat wat in de toekomst wordt gebruikt voor de SEPA afschriften die u va uw bank ontvangt en kunt inlezen in uw Exact product. In de product update 409 die gepland is om begin 2015 beschikbaar te komen, wordt het CAMT.053 bankformaat ondersteund.

21 oktober 2014

Vacature Account Manager (m/v)

Door Lars de Bruin

Vanaf vandaag staat er weer een vacature open bij Vobucon.
Bent u opzoek naar een uitdagende functie als Account Manager bekijk dan onze vacaturepagina.
 

logo blauw CMYK payoff

 

Account Manager (m/v)

In deze uitdagende functie ben je verantwoordelijk voor intensief relatiebeheer van bestaande klanten en het genereren van new business met de daarbij behorende advisering, het uitbrengen van offertes en de opvolging daarvan. Je wordt ondersteund door een goed uitgeruste verkoop binnendienst.

Functie eisen:
● Opleidingsniveau: HBO
● Relevante verkoopervaring is een pré
● In bezit van rijbewijs
● Affiniteit met de automatiseringsbranche/ Exact Synergy is een pré
● De volgende competenties zijn van belang:
     
doel- en resultaatgericht
     
communicatief zeer vaardig
     
klantgericht
      zelfstandig

Wij bieden een afwisselende functie met ruime mogelijkheden tot
ontplooiing van uw eigen capaciteiten en een marktconform salaris
en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Voor aanvullende informatie kan je contact opnemen met
Steef Vos op telefoon 0174-210370 of via e-mail svos@vobucon.nl.

Tags
Vobucon
14 oktober 2014

Gratis Blue 10 voor 30 dagen

Door Lars de Bruin

Blue 10 Invoice Management is nu gratis 30 dagen te proberen via het Exact App center.

blue 10 appcenter3

 

 

 

 

 

Wat is Blue 10 ?

Blue 10 biedt software oplossingen voor het digitaliseren en beheersen van verschillende documentstromen met een focus op het digitaal verwerken van inkoopfacturen. Zo zal het handmatig invoeren van alle documenten verleden tijd zijn met Blue10. Met Blue10 heeft u een strakke online-based documentbeheer oplossing. Geschikt voor elke onderneming en dus ook voor u!

Blue 10 kunt u nu 30 dagen geheel vrijblijvend proberen. Gebruikers maken bij het inloggen in Invoice Management gebruik van de login gegevens van Exact Online en kunnen vervolgens geheel zelfstandig een eigen invoice Management  omgeving aanmaken, zonder tussenkomst van blue 10. benieuwd naar het nieuwe App Center en wil je Invoice Management ook 30 dagen proberen in combinatie met Exact Online, klikt u hier.

Voor meer informatie over Blue 10, Exact of andere oplossingen die Vobucon u aan kunt bieden neem dan gerust contact op met ons via 0174-210370.

 

 

07 oktober 2014

E-learning Exact Online

Door Lars de Bruin

Wanneer u recentelijk Exact Online heeft aangeschaft ,dit van plan bent of als u al langere tijd met Exact Online werkt is het vanaf nu mogelijk om een gratis training te volgen. Dit kan klassikaal maar het is nu ook mogelijk om de training vanuit huis te volgen doormiddel van een opgenomen les.(e-learning)

elearning

 

 

 

Bij beide vormen komen dezelfde onderdelen aan bod. het voordeel van e-learning is dat u zelf kunt bepalen wanneer en waar u uw training volgt. Dus u kunt de training in uw eigen tempo voltooien.

De leerstof is makkelijk terug te vinden en zo vaak door te nemen als u wilt.

Voor meer informatie over E-learning voor Exact Online klikt u hier.

Het gratis e-learning programma word doormiddel van adobe flash getoond.

Als u na de training nog vragen heeft of als u meer informatie wilt over Exact en de oplossingen die Vobucon u kunt bieden kunt u gerust contact met ons opnemen via 0174-210370.

 

30 september 2014

Exact Synergy & IOS8

Door Lars de Bruin

De Exact Synergy app werkt momenteel niet in samenwerking met IOS 8 die recentelijk door Apple gelanceerd is.

Exact Synergy Apple app

 

 

 


Er is reeds een update aangeboden aan de App store door Exact om dit probleem op te lossen.
Rond 3 oktober zal de update beschikbaar zijn om te downloaden in de store.

Andere Exact apps zoals:

 • De Exact CRM app
 • De HR Self Service app
 • De Expanses App

Ondervinden op dit moment geen problemen met IOS 8.

Voor meer informatie over de apps of Exact Software kunt u gerust contact opnemen met ons via 0174-210370.

 

30 september 2014

Controlled release Globe, Synergy & de Hour Entry app.

Door Lars de Bruin

Zowel Exact Synergy als Exact Globe Next begint binnenkort weer met de volgende lading updates en u kunt hier onderdeel van uitmaken.

Exact Controlled3

 

 

 

Het gaat hier om update 409 van Exact Globen en update 254 van Exact Synergy.

Natuurlijk bied meedoen met de controlled release voordelen zoals:

 • Persoonlijke ondersteuning tijdens de controlled release-fase.
 • De mogelijkheid om in een vroeg stadium feedback te geven op de verbeterde functionaliteit
 • Een voor u samengesteld team dat uw knelpunten direct oppakt
 • Ondersteuning tijden de uitrol van nieuwe software.

In november start de Controlled release fase van beide updates.

In die aankomende product updates kunt u verschillende verbeteringen verwachten, zoals de ondersteuning van SQL server 2014 en Windows server 2012 R2. Daarnaast zijn er verschillende verbeteringen in E-WMS. Veder is de mogelijkheid toegevoegd om afgekeurde incasso's automatisch af te letteren en is het mogelijk om meerderen incassomachtigingen tegelijk te koppelen aan de incassotermijnen.

Voor meer informatie over hoe u kunt mee doen kunt u de Fact sheet raad plegen.
ook kunt u voor vragen of aanmelding contact opnemen met productreadiness@exact.com.

Ook wordt er binnenkort gestart met de controlled release van de Hour Entry app voor meer informatie hierover kunt u ons blog in de gaten houden.

Voor meer informatie over Exact Synergy, Exact globe of andere oplossingen die Vobucon u kunt leveren kunt u gerust bellen met 0174-210370.

23 september 2014

Exact live 2014

Door Lars de Bruin

Zoals begin juli al beschreven is in dit blog organiseer Exact dit jaar weer Exact Live. Ditmaal zal het plaatsvinden in de jaarbeurs Utrecht.De specialisten van Exact praten u hier bij over de product updates en nieuwe mogelijkheden binnen Exact Online ,Exact Globe, Exact Synergy en Exact financials.

dare to change

 

 

 

 

 


Ook zijn er interessante inspiratie sessies die u kunt bijwonen evenals 20 verschillende kennis sessies.

Heeft u specifieke vragen over toepassingen van Exact? volg dan een van de powersessies of neem contact met ons  op via 0174-21037.U kunt zelf uw programma samenstellen en direct inschrijven voor Exact Live op 5 november in Jaarbeurs Utrecht door hier te klikken.

16 september 2014

De ondersteuning voor Internet Explorer 8 stopt

Door Lars de Bruin

Microsoft stopt met de ondersteuning van Internet Explorer 8 vanaf januari 2015. Dit kan gevolgen hebben voor uw software van Exact.

internet explorer 8

 
Om te werken met onder anderen Exact Globe en Exact Synergy Enterprise zijn verschillende Microsoft producten benodigd. Exact volgt de Microsoft support lifecycle policy ten aanzien van de systeemeisen voor deze producten. Als gevolg hiervan stopt de ondersteuning van Internet Explorer 8 vanaf product update 254 van Exact Synergy Enterprise. Dit is ook van toepassing op de Exact producten die gebruik maken van Exact Synergy Enterprise, zoals B2B E-commerce portal.

Wij adviseren u om tijdig over te stappen naar een nieuwere versie van Internet Exploror of een andere ondersteunde browser zodat u ook in de toekomst gebruikt kunt blijven maken van de nieuwste product updates van Exact.

Voor meer informatie over Exact software of hoe u overstapt van browser kunt u gerust contact met ons opnemen via 0174-210370.

 

09 september 2014

CRM-app is nu in controlled release

Door Lars de Bruin

Zoals al eerder beschreven is in dit blog komt de CRM-app naar Android. Deze app is afgelopen week in controlled release gegaan.

De CRM-app draait op de laatste versie van Exact Synergy Enterprise Product Update 252 of recenter en Android 4.2+ en biedt uw medewerkers veel mogelijkheden zoals:

Exact Controlled2

 


-Relatie beheer, inclusief;

 • Activiteiten
 • contactpersoon beheer
 • Documenten overzicht
 • SSRS rapporten opvragen
 • Verkoopkansen beheren

-Persoonlijk:

 • Agenda beheer
 • Medewerkerskaart collega's opvragen
 • Verzoeken aanmaken/bekijken en afhandelen

Wilt u deelnemen aan de controlled release? dan kunt u begin september de app verwachten in de Playstore van Android.

Voor meer informatie over het controlled release programma kunt u terecht bij de Fact Sheet.

Voor anderen vragen of informatie over oplossingen van exact of anderen oplossingen die wij  aanbieden kunt u altijd gerust contact opnemen met ons via 0174-210370

01 september 2014

Updates voor Exact Globe, Exact Online en Qics Milestones

Door Lars de Bruin

Afgelopen week zijn er een aantal updates uitgekomen voor Qics Milestones, Exact Online en Exact Globe Next.

Exact en Qics update2

  

 • Exact Globe Next

Exact Globe Next heeft een kleine "hotfix" gekregen deze week omdat het in bepaalde situaties kan voorkomen dat u bij het versturen van de van de BTW- en/of ICP aangifte naar de belasting dienst een foutmelding ontvangt.

Als gevolg van deze melding kan de aangifte niet verstuurd worden. Voor deze situatie is vanaf vorige week een update beschikbaar voor product update 405,406,407 en 408. Om de aangifte succesvol te kunnen versturen dient u een update uit te voeren voor Exact Globe Next.

 • Qics milestones

Qics Milestones heeft een grote update gelanceerd met allemaal verschillende verbeteringen. Deze verbeteringen lopen uit een van "bug fixes" tot verbeteringen op grafisch niveau.

Voor meer informatie over de precieze veranderingen van Qics Milestones klikt u hier.

 •  Exact Online

in Exact online zijn er een aantal verbeteringen toegebracht zoals de "financiële cockpit" is opnieuw ingedeeld en ook hebben de invoerpagina's inkoop-& verkoopboekingen een opfrisser gekregen.

Voor informatie over alle veranderingen van Exact Online klikt u hier.

Voor meer informatie over Qics Exact Globe of Exact Online kunt u kijken op onze software pagina of contact met ons opnemen via 0174-210370.

25 augustus 2014

Exact Online E-learning

Door Lars de Bruin

Exact Online heeft zijn eerste E-learning programma gelanceerd.

exact Elearning test


 

 

E-learning Exact Online

Heeft u recentelijk Exact Online aangeschaft of bent u dit van plan?
Deze gratis online training van Exact volgt u vanaf uw eigen computer, waarbij een omgeving van Exact Online wordt nagebootst zodat u in uw eigen tempo en waneer het u uitkomt kunt beginnen met Exact Online. Dit E-learning programma loodst u door de basis functionaliteiten van Exact Online heen en geeft u een duidelijke uitleg die u stap voor stap door Exact Online me neemt.

Onderwerpen

Na afloop van dit E-learning programma kunt u zelf aan de slag met de basis van Exact Online. U kent de indeling, overzichten, hulpmogelijkheden en gebruikersinstellingen van Exact Online. Deze training bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Navigeren
 • Inkoop
 • Verkoop
 • Bankieren
 • Rapportages

 

Nadat u dit E-learning programma heeft afgerond bent u klaar om zelfstandig te beginnen met Exact Online

Om te starten met de E-learning kunt u hier klikken of als u meer informatie wilt over Exact Online of anderen oplossingen die Vobucon aan u kunt leveren klikt u hier.

18 augustus 2014

Qics Update 68 en 1.0.22

Door Lars de Bruin

Op 13 augustus is er een update uitgekomen voor Qics Milestone. Deze update (68) is tegelijkertijd uitgekomen met de Synchronization Service update (1.0.22) van Qics.

Qics2

 

 

 

Deze updates brengen veranderingen in onder andere het startscherm van Qics Milestone en verbeterd de communicatie met de server.

Voor alle details van beide updates kunt u hier klikken en voor meer informatie over Qics milestone kunt u hier klikken.

Als u veder nog vragen heeft over Qics kunt u ons gerust contacten via 0174-210370.

11 augustus 2014

Controlled Release CRM-App Android

Door Lars de Bruin

Binnenkort wordt er door Exact gestart met de Controlled Release fase voor de CRM app voor Android.
Zoals er al eerder is vermeld in onze blog is de CRM app al beschikbaar voor de Iphone en Ipad.

Exact Controlled

 

 

 

Om deze app volledig getest uit te brengen is Exact nu opzoek naar deelnemers voor deze Controlled Release van de CRM app.
De CRM App draait op de laatste versie van Exact Synergy Enterprise Product Update 252 of recenter en Android 4.2+, en biedt uw medewerkers veel mogelijkheden zoals onder andere; 

- Relatie beheer, inclusief;

 • Activiteiten
 • Contactpersoon beheer
 • Documenten overzicht
 • SSRS rapporten opvragen
 • Verkoopkansen beheren

- Persoonlijk:

 • Agenda beheer
 • Medewerkerskaart collega's opvragen
 • Verzoeken aanmaken / bekijken / afhandelen

 Wilt u deelnemen aan de Controlled release?

Zie de Fact Sheet voor meer informatie over het Controlled Release programma. Heeft u interesse om deel te nemen aan de Controlled Release voor de CRM App voor Android? Contact Exact dan door een email te sturen naar productreadiness@exact.com.

Voor meer informatie over wat de CRM app inhoud kunt u hier klikken voor de blog over de 4 aankomende apps van Exact.
Voor anderen vragen of informatie over oplossingen van Exact of andere oplossingen die wij aanbieden kunt u altijd gerust contact opnemen met ons via 0174-210370.

 

04 augustus 2014

Belangrijke Exact Globe Next BTW update

Door Lars de Bruin

Er is in de week van 18 tot 22 augustus een belangrijke update uit voor Exact Globe Next en Exact Compact. Deze update is alleen van toepassing voor gebruikers van Exact Globe Next en Exact Compact die BTW- en/of ICP-aangifte elektronisch versturen naar de Belastingdienst.

product update

 

 

 

 

 

 
Wanneer u géén gebruik maakt van het elektronisch versturen van de aangifte is deze update niet van toepassing voor uw Exact software.

In verband met technische wijzigingen in de communicatie met Digipoort die vanaf 4 september van toepassing zijn, zijn er  aanpassingen nodig in de Exact programmatuur. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat u ook na deze datum uw elektronische aangiften succesvol via Digipoort kunt aanleveren bij de Belastingdienst.

Zodra deze update gelanceerd word zal er nogmaals aandacht aan worden besteed in ons blog.

LET OP !
Het is belangrijk dat zodra deze update uitkomt u hem zo snel mogelijk installeert. Als u dit niet doet voor 3 september 2014 zal het voor u onmogelijk zijn om uw BTW- en/of ICP-aangifte elektronisch naar de Belastingdienst te versturen.

Als u nog vragen heeft over deze update of andere Exact software gerelateerde problemen heeft kunt u ons gerust bellen op 0174-210370.

28 juli 2014

Vanaf 24 juli bestaat Exact 30 jaar!

Door Lars de Bruin

Exact is op 24 juli 30 jaar geworden. Begonnen in 1984 is het delftse bedrijf uitgegroeid tot een wereldwijde leverancier van administratieve software oplossingen.

 exact oud

 

 

 

 

 

 Maar welke oplossing heeft Exact precies?

 

Exact Globe Next is een brede en complete automatiseringsoplossing voor bedrijven in het MKB en middelgrote ondernemingen. Met Exact Globe Next maakt u uw bedrijf klaar voor de toekomst.Exact Globe Next is meer dan alleen een boekhoudpakket.

 

Met Exact Synergy Enterprise kiest u voor één systeem voor het beheren van al uw bedrijfsinformatie .Iedereen werkt met dezelfde up-to-date gegevens, die altijd en overal te raadplegen en bewerken zijn. gegevens zijn niet langer verspreid of dubbel opgeslagen en ze zijn beschikbaar voor iedereen dei ze nodig heeft.

 

Exact Online help u om inzicht en controle te hebben over de financiële resultaten van uw bedrijf, met het gemak van softwaregebruik via internet. u kunt snel werken en heeft daarvoor meer tijd om te ondernemen. Met  Exact Online altijd en overal beschikbaar via internet, ook mobiel. De verschillende varianten zijn toegespitst op uw situatie. Heeft u het gemak van boekhouden in de cloud al ontdekt?

Voor meer informatie over de oplossingen van Exact Software kunt u klikken op de betreffende naam. Ook kunt u contact met ons op nemen via 0174-210370 voor meer informatie.

21 juli 2014

Exact Online lay out editor is verbeterd

Door Lars de Bruin

update34

 

 

 

 De lay-out editor in Exact Online is veranderd. De lay-out editor maakt het mogelijk uw lay-outs, voor bijvoorbeeld facturen of herinneringen, volledig aan te passen. Om het aanmaken en wijzigen van uw lay-outs eenvoudiger te maken is de Lay out editor aangepast.

Vanaf nu is het mogelijk om blokken, velden, regels en afbeeldingen te spelen naar de gewenste locatie in uw lay-out

Naast de verbeterde Lay-out editor zijn er ook nog een aantal kleine aanpassingen gedaan. klik hier voor alle informatie over het gebruik van de verbeterde lay-out editor.

14 juli 2014

SEPA 1 augustus

Door Lars de Bruin

SEPA gifjeNa het overgangstermijn van 6 maanden gaat Sepa vanaf 1 augustus definitief ingevoerd worden. tijdens de overgangsperiode worden betaling volgends de huidige nationale standaarden nog door verschillende banken geaccepteerd. deze periode is echter binnenkort voorbij.

Vanaf 1 augustus ben u verplicht om gebruik te maken van de nieuwe standaarden zoals IBAN, Europese overschrijvingen en SEPA incasso's.Bent u nog niet klaar voor SEPA? Doe dit dan zo snel mogelijk. Voor informatie over SEPA en hoe u SEPA proef kunt worden klikt u hier.

Voor meer informatie of vragen over SEPA neem  gerust contact met ons op via 0174-210370.

Voor Exact Globe Next gebruikers is er een standalone tool om BBAN te veranderen in IBAN deze tool zit in de nieuwste update van Exact Globe.

Tags
SEPA Vobucon
08 juli 2014

Exact live 2014

Door Lars de Bruin

Exact live 2014

Tags
Exact
08 juli 2014

Product update 253 & 408 Beschikbaar

Door Lars de Bruin

Vanaf 8 juli zijn Exact Synergy Enterprise product update 253 en Exact Globe Next product update 408 algemeen beschikbaar. in deze product updates zijn verschillende nieuwe mogelijkheden toegevoegd en diverse verbeteringen doorgevoerd.

update2
In Exact Synergy Enterprise zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd in de PSA oplossing en de Service Management oplossing. In Exact Globe Next zijn verschillende nieuwe functies toegevoegd in E-WMS zoals het Real-time voorraad aanvullen. Een van de wijzigingen in Product update 253 is dat nieuwe uren en kosten pagina de start pagina wordt bij het invoegen van uren en kosten. Omdat u na het uitvoeren van de update naar product update 2053 standaard over deze pagina beschikt is het belangrijk dan u, voordat u de update uitvoert, eerste alle concept uren indient. wanneer u dit niet doet, zijn de concept uren na de update niet zichtbaar.

Voor meer informatie over de precieze veranderingen van Exact Globe Next en Exact Synergy Enterprise kunt u de Release notes bekijken.

Veder houden de product updates in dat Windows XP en Office 2003 niet langer worden ondersteund. Daar naast wordt vanaf update 253  & 408 wel Windows 8.1 en Microsoft Office 365 Pro Plus ondersteund.

Voor informatie over hoe u uw Exact Globe Next update klikt u hier en voor uw Exact Synergy Enterprise.

Heeft u nog vragen over de updates van Exact of over Exact software? Neem dan gerust contact met ons op via 0174-210370

30 juni 2014

Vobucon Ontbijtsessie

Door Lars de Bruin

Ontbijt sessie affiche2

Vobucon heeft afgelopen maand op 25 juni een lunchsesssie georganiseerd en naar aanleiding van het aantal aanmeldingen organiseert Vobucon op 10 of 11 juli een ontbijtsessie.

Tijdens deze ontbijtsessie kunt u zich vrijblijvend laten informeren over wat Vobucon voor u kan betekenen op het gebeid van online urenregistratie, het vereenvoudigen van uw uitgaande documentenstroom en het digitaliseren van uw inkomende facturenstroom. Kortom: Slimmer werken!

Het programma

U bent welkom vanaf 7:00 uur voor een broodje en een kopje koffie of thee. Inhoudelijke programma begint om 7:30 en eindigt rond 9:00 uur en ziet er als volgt uit:

 • 7:00 uur ontvangst met ontbijt.
 • 7:30 uur introductie door Steef Vos
 • 9:00 uur afsluiting


Aansluitend zullen specialisten aanwezig zijn die u in korte presentaties uitleg geven over de (verniewde) mogelijkheden voor uw online urenregistratie,uitgaande en inkomende documenten stroom.

Deelname is gratis. Wel moet u zich uiterlijk maandag 7 juli aanmelden in verband met het aantal beschikbare plaatsen. Aanmelden kan door op de onderstaande button te kikken. Gelieve uw voorkeur voor 10 of 11 juli vermelden bij het aanmelden.

aanmeld button8

 

Voor meer informatie over het programma of als u anderen vragen heeft neem gerust contact met ons op via 0174-210370

Tags
Vobucon
23 juni 2014

Controlled release voor android app

Door Lars de Bruin

Zoals in de blog van 2 juni 2014 beschreven is zijn er recentelijk 4 nieuwe Apps uitgekomen op de Itunes store.

Hiervan zijn nu 2 apps in controlled release op Android.

 app Center +white

 

 

 

 

 • De Expenses app
  Met deze Expenses app zijn medewerkers in staat makkelijk bonnetjes te declareren door een foto te maken met hun smartphone of tablet. Deze wordt dan meteen ter goedkeuring en uitbetaling aan de manager aangeboden voor een snelle afhandeling.
 • De HR self service app
  De Exact HR Self Service app is jou persoonlijke app, de app toont jouw persoonlijke informatie die je normaal niet met je collega's deelt. Naast inzicht in je vakantie dagen saldo, salarisstroken, personeel dossiers en ziekmelingen kun je ook je vakantie aanvragen indienen of jezelf ziek melden.

Exact partners kunnen de App donwloaden van het exact reseller portal. Als u geen toegang tot de het reseller portal heeft en toch meet wilt doent me de controlled realease fase, dan kunt u contact opnemen met Martin.ortgiess@exact.com .

Voor meer informatie over deze apps of over andere Exact gerelateerde oplossingen neem gerust contact met ons op via 0174-210370

16 juni 2014

Vernieuwd Exact Online app Center gelanceerd

Door Lars de Bruin

Zoals in een eerdere blog ook al lichtelijk naar voren is gekomen heeft Exact recentelijk het verniewde app center gelanceerd.

Exact app Center1

 

 

 

 

Deze apps waarvan merendeels gratis zijn is vanaf nu nog overzichtelijker in het nieuwe app center. Daar naast wordt er in de komende 2 jaar een groei van 36% verwacht in de markt van Cloud Applicaties. Exact Online springt daar als echte cloudoplossing bovenop. De apps van exact online zijn niet de apps die je kent van je smartphone of tablet. Het zijn meer add on's, om het gebruik met exact online nog makkelijker te maken en functionaliteit toe te voegen.

Er is enorm veel keuze in het nieuwe app center. Je kan met een druk op de knop eenvoudig verschillende apps koppelen en ontkoppelen. Hiermee kun je exact online helemaal op jou wensen en behoeftes afstemmen en zo een stevig platform ontwerpen om jou bedrijft volledig te ondersteunen, zonder grote investering te hoeven doen.

Voor meer informatie over de apps in het vernieuwde appcenter klikt u hier.
Heeft u veder nog vragen over Exact Online of wat de Cloud voor u kunt betekenen? Neem gerust contact met ons op via 0174-210370

02 juni 2014

Exact introduceert vier gratis mobiele apps

Door Lars de Bruin

Exact brengt vier gratis mobiele Apps voor zakelijke gebruikers naar de App store van iTunes.

Exact app Center2

De vier Apps die naar de iTunes zijn gebracht zijn:

Exact CRM app
Met de Exact CRM App kunnen Exact gebruikers zelf bepalen welke informatie standaard te zien is op hun persoonlijke dashboard. zo hebben verkopers 24/7 een up-to-date inzicht  in hoe ze staan ten opzichte van hun targets en weten ze precies wat  er nog in hun pijplijn zit. Op een klantkaart kun je persoonlijk bepalen welke informatie te zien is. Dit kan informatie zijn uit Exact Synergy of Globe, maar ook uit andere bronnen. Dankzij een koppeling met Social media-kanalen zijn ook de laatste tweets van de klanten zichtbaar, zodat een volledig klantbeeld ontstaat.

Field Service App
De Field Service App is ontwikkeld voor service monteurs, zodat ze altijd en overal Up-to-date informatie hebben over service order, de ordergeschiedenis en klantgegevens. Alle informatie die nodig is om service te kunnen verlenen is beschikbaar via deze intuïtieve app. De service order kan uiteindelijk door de klant op de iPad ondertekend worden en de klant ontvangt deze direct in zijn mailbox. Ook is het mogelijk zelf foto's toe te voegen en deze te koppelen aan de service order.

Exact Expenses App
Met deze Expenses App zijn medewerkers in staat makkelijk bonnetjes te declareren door een foto te maken met hun smartphone of tablet. Deze wordt dan meteen ter goedkeuring en uitbetaling aan de manager aangeboden voor een snelle afhandeling.

Exact HR Self Services app
De Exact HR Self Service App is jou persoonlijke App . De App toont jouw persoonlijke informatie: informatie die je normaal niet met je collega's deelt. Naast inzicht in je vakantie dagen saldo, salarisstroken, personeel dossiers en ziekmeldingen kun je ook je vakantie aanvraag indienen of ziek melden.

Voor vragen over de apps en wat de benodigdheden zijn om deze optimaal te kunnen gebruiken kunt u op te titels van de betreffende app klikken. Voor andere vragen of informatie kunt u gerust contact opnemen met ons via 0174-210370.

 

02 juni 2014

30 dagen Gratis Blue 10

Door Lars de Bruin

Blue 10 Invoice Management is nu gratis 30 dagen te proberen in het vernieuwde Exact App Center.

blue 10 appcenter2

Afgelopen woensdag heeft Exact haar nieuwe App Center gepresenteerd voor Exact Online. Doelstelling van het nieuwe App Center in de toegankelijkheid van de verschillende apps te vergroten door zoveel mogelijk drempels weg te nemen of in ieder geval te verlagen.

 

Wat Is blue 10 ?
Blue 10 biedt software oplossingen voor het digitaliseren en beheersen van verschillende documentstromen met een focus op het digitaal verwerken van inkoopfacturen. Zo zal het handmatig invoeren van alle documenten verleden tijd zijn met Blue10. Met Blue10 heeft u een strakke online-based documentbeheer oplossing. Geschikt voor elke onderneming en dus ook voor u!

Vanaf heden kunnen gebruikers van Exact Online, vanuit de App Center, Invoice management 30 dagen geheel vrijblijvend proberen. Gebruikers maken bij het inloggen in Invoice Management gebruik van de login gegevens van Exact Online en kunnen vervolgens geheel zelfstandig een eigen invoice Management  omgeving aanmaken, zonder tussenkomst van blue 10. benieuwd naar het nieuwe App Center en wil je Invoice Management ook 30 dagen proberen in combinatie met Exact Online, klik dan hier. 

Als u nog vragen heeft over Blue 10 of de gratis 30 daagse versie? Neem dan gerust contact met ons op via 0174-210370.

 

Tags
Blue10
26 mei 2014

Exact Supply Chain Event

Door Lars de Bruin

SC Event

 

Op donderdag 12 juni organiseert Exact in "De Fabrique" in Maarssen het Supply Chain Event.

Het Supply Chain Event beidt een middag boordevol trends, kennis, inspiratie en innovatie voor Exact Globe Next gebruikers, die werkzaam zijn binnen de groothandel of productie branche.

Exact zorgt ervoor dat u in één middag wordt bijgepraat over nieuwe innovaties en het "Smart Indrustry" initiatief. Op het Innovatieplaza staan er Exact partners met hun innovatieve oplossingen en er zijn diverse inloop sessies waarbij bedrijven hun slimme oplossingen laten zien.

Uiteraard is er na afloop de mogelijkheid om te netwerken en kennis te maken met branche genoten onder het genot van een borrel.

Voor het gehele programma of om uzelf in te schrijven voor dit event klik hier.

Heeft u veder nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op via: 0174-210370 .

 

19 mei 2014

Exact online Cloud series

Door Lars de bruin

Cloud series

Dinsdag 17 juni organiseert Exact de Exact Online Cloud series.

Bent u van plan de cloud in te stappen of bent u recent overgestapt? Ondernemen kan efficiënter dan ooit dankzij de cloud. Maar waar te beginnen? En hoe haalt u alles er uit dat er in zit? Daar adviseert Exact u graag over en daarom kunt u naar de Exact Online cloud series.

Hier wordt u in 1 middag bijgepraat over de wereld van online ondernemen. Het middagprogramma start om 14:30 uur met een plenair programma.
Administratiekantoor Beace vertelt u over de gemakken van online samenwerken met uw accountant.KPN deelt zijn visie over cloudsoftware en de ontwikkelingen in de branch. U vervolgt de middag met een break-out sessie naar keuzen en aansltuiend is er ruimte voor netwerken tijden de borrel waarmee de middag dan ook wordt afgesloten.

De break out sessies worden eenmalig aangeboden van 15:35 tot 17:00 uur. Elke sessie heeft een eigen branche specifiek thema en een unieke klantcase, zo kiest u zelf een sessie die relevent is voor u en uw bedrijf.
Voor meer informatie over welke break- out's er beschikbaar zijn en om uzelf in te schrijven voor de Exact  Online cloud series klikt u hier.

Heeft u nog vragen over werken in de cloud? Bel ons dan op 0174-210470

12 mei 2014

Lunchsessie Slimmer Werken

Door Lars de Bruin

Lunchsessie juni header

Vobucon organiseert een informatieve gratis lunchsessie met als thema "slimmer werken" voor oplossingen van Elvy, Autodoc en Qics. Wilt u meer weten over deze oplossingen die Vobucon u kunt aanbieden of hoe u kunt beginnen met slimmer werken? Dan nodigen wij u van harte uit om deel te nemen aan deze gratis lunchsessie op 25-juni-2014 van 11:00 tot 13:00  bij ons op kantoor.U kunt zich onderaan de pagina aanmelden voor deelnamen'. 

Op deze gratis lunchsessie worden er verschillende oplossingen behandeld en dat zijn:

 •  Autodoc HSE

Autodoc HSE is een intelligente printer die meer kan dan alleen printen. Uw documentenstroom wordt door AutoDoc HSE geoptimaliseerd, door deze volledige automatisch te maken. Autodoc HSE is een betrouwbare, solide en bewezen oplossing die wereldwijd wordt gebruikt door kleine tot middelgrote ondernemingen.

 

 • Elvy

Elvy is een slim en betaalbaar software pakket, die uw inkomende documentenstroom digitaliseert. Met andere woorden: het zorgt ervoor dat gescande documenten op de juiste plek in de juiste database terechtkomen.

 

 • Qics

Qics ontwikkelt en implementeert oplossingen op het gebied van planning, urenregistratie, facturatie en Business Intelligence. Met de afdeling "maatwerk & koppelingen" werken ze aan software-integratie projecten en aan oplossingen op maat voor klanten. Klanten van Qics zijn accountantskantoren, ICT bedrijven en adviesbureaus.

Er zijn op deze lunchsessie specialisten op het gebeid van de reeds genoemde oplossingen aanwezig die in korte presentatie uitleg geven over de (vernieuwde) mogenlijkheden voor uw rapportages,document beheer of project planningen, Tijdens deze lunchsessie heeft u uiteraard de mogelijkheid om vragen te stellen en om natuurlijk een lekker hapje te eten.

Komt u ook naar onze lunchsessie? meldt u dan hieronder aan door op de button te klikken en ons te E-mailen.

 aanmeld button7


Bent u niet in de gelegenheid om deze Lunchsessie bij te wonen, geen probleem. Neem contact met ons op door te bellen naar 0174-210370 of te mailen naar info@vobucon.nl , om meer informatie te ontvangen over Qics, Autodoc HSE of Elvy en de verschillende mogelijkheden

 

05 mei 2014

Updates Eddon Software

Door Lars de Bruin

eddon software


 
Er zijn in de afgelopen week twee product updates geweest voor uw Eddon Software.
Deze updates zijn beide voor Exact Synergy Enterprise.

De twee beschikbare updates zijn voor:

 • solution builder
 • contact manager

 

De twee updates zijn te downloaden via de site van Eddon Software.
Deze updates brengen verbeteringen met zich mee op het gebied van stabiliteit, functionaliteit en beveiliging

Als u nog vragen heeft over Eddon Software, hoe u dit moet updaten of andere Exact gerelateerde vragen kunt u gerust contact opnemen met ons via 0174-210370

 

 

28 april 2014

Controlled release update 408 & 253

Door Lars de Bruin

Opkomende product updates
update3

 

 


Exact gaat binnenkort beginnen met een controlled release fase voor onder andere de nieuwe product update van Exact Globe en Exact Synergy.

Met de nieuwe updates 408 voor Exact Globe Next en 253 voor Exact Synergy kunt u veel verschillende functies verwachten.
Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

 
Exact Globe Next 408:

 • Nieuwe functionaliteit voor de WMS oplossing

 

Exact Synergy Enterprise 253:

 • verbeteringen van de PSA oplossing
 • verbeteringen van de Service management oplossing

 

Technische verbeteringen voor beide updates:

 • Ondersteuning van Windows Server 2012 SP2
 • Ondersteuning van Internet Explorer 11
 • Ondersteuning van Windows 8.1

 

Ook word er gewerkt aan een app voor Exact Synergy gebruikers.
Deze applicatie word ontwikkeld voor IOS besturing systeem en bied veel mogelijkheden.
Een aantal van deze mogelijkheden zijn:

Verlof:

 • Aanvragen Verlof
 • Eindejaars balans saldo bekijken
 • Overzicht van al uw verlofaanvragen

 

Loonstroken:

 • Uw loonstroken bekijken

 

Zodra de Updates als full release uitkomen zal er nogmaals aandacht worden besteed aan deze updates en hun voordelen op dit blog.
Heeft u vragen of wilt u onderdeel zijn van de controlled release fase van Exact Software klikt u hier.
Heeft u nog vragen over vragen over de voordelen van de updates of vragen van een andere aard? Neem gerust contact met on op via 0174-210370

 

14 april 2014

Shop Floor Control is nu beschikbaar

Door Lars de Bruin

Available

 

Maar wat is de Shop Floor Control oplossing eigenlijk?

   

Het Shop Floor Control (SFC) systeem gebruikt de informatie van de handelingen op de werkvloer, om productie statussen te (kunnen) communiceren naar de betreffende personen.
Deze mogelijkheid om real-time inzicht te krijgen in de voortgang van de bewerkingen ondersteunt planners in het verdelen en prioriteren van de beschikbare capaciteit. Hierdoor zijn planners goed voorbereid en kunnen zaken die betrekking hebben op de kwaliteit, middelen of vereisten adequaat oppakken.

 

Shop Floor Control werkt in combinatie met alle populaire internetbrowsers. Dit betekent dat het op vrijwel elk apparaat uitgevoerd kan worden op zowel touch screen als niet-touch screen SFC is dus beschikbaar.

 

 

De Shop Floor Control oplossing werkt met Exact Globe Next in combinatie met Exact Synergy Enterprise. De informatie wordt gesynchroniseerd doormiddel Exact Integration.

 

Voor meer informatie neem gerust contact met ons op via 0174-210370 of bekijk de PDF.

07 april 2014

Exact Synergy Enterprise voor Android

Door Lars de Bruin

Exact Synergy Enterprise voor Android

 Synergy android

 

 

 

Zoals al beschreven in een eerdere blog is er dit jaar een gratis Exact Synergy app verschenen voor de Iphone en anderen Apple toestellen.

Maar nu is ook de versie voor Android uitgekomen.
Hiermee kunt u als gebruiker van Exact Synergy uw volledige agenda, workflow en relaties overal mee naartoe nemen.
Met Exact Synergy voor Android heeft u overal toegang tot alle belangrijke informatie in Exact Synergy.
Zoek, bel of mail relaties vanuit de app, of boek uren op locatie.

Met de Exact Synergy app heeft u de mogelijkheid tot het;

 • Werken waar én wanneer u wilt
 • Mobiele toegang tot uw workflow
 • Beheer uw agenda en bekijk de agenda van uw collega's
 • Taken en verzoeken bekijken, aanmaken of bewerken
 • Onkosten indienen door bonnetjes te fotograferenVoor de app kunt u in de app store zoeken op Exact Synergy Enterprise. Of als u deze blog bekijkt via uw Android apparaat klik hier.

Voor vragen en/of opmerkingen neem gerust contact met ons op via 0174-210370 of via onze contact & support pagina.

07 april 2014

Exact Online heeft nu een bankkoppeling met ING

Door Lars de Bruin

ING logoExact eerste leverancier met bankkoppeling ING 

Exact Online is het eerste online boekhoudprogramma in Nederland waarvoor een bankkoppeling bestaat voor de ING.
Deze nieuwe koppeling zorgt ervoor dat bij- en afschrijvingen op Mijn ING Zakelijk iedere dag automatisch online verwerkt worden in de boekhouding van de ondernemers.
Hierdoor is de administratie up-to-date en bespaart de ondernemer veel tijd en moeite.

Er was al een langere tijd vraag naar een bankkoppeling voor de ING in Exact Online.
Niet alleen vanwege het tijdsvoordeel dat de koppeling geeft, maar ook omdat het risico van foutieve of dubbele boekingen afneemt.
Daarnaast verloopt de samenwerking tussen ondernemer en accountant beter, omdat de accountant beter op de hoogte is van de financiële transacties van zijn klant.

Naast het automatisch inlezen van bankgegevens, is het later mogelijk betaalopdrachten vanuit Exact Online naar Mijn ING Zakelijk te versturen waar ze worden klaargezet voor betaling.
De enige handeling die dan nog vereis is is het vrijgeven dan de betaling via het gebruikelijke proces.
hierdoor hebben zowel ondernemers als accountants altijd inzicht in de financiële situatie van de onderneming.
de bankkoppeling met ING is per direct beschikbaar voor gebruikers van Exact Online.

Hoe kunt u uw bankkoppeling met de ING activeren?

U moet beschikken over de bankmodule in Exact Online, de Wettelijke vertegenwoordiger bij de ING is degene die de koppeling kan aanleggen.
Voor meer informatie en de mogelijkheid om contact op te nemen met een ING medewerker klik hier.

Heeft u nog vragen over de bankkoppeling met de ING of hoe u de bankkoppeling kunt activeren? Neem dan gerust contact met ons op via 0174-210370

 

31 maart 2014

Facturen in Boekhouden premium

Door Lars de Bruin

Exact online boekhouden

Met de aankomende update voor Exact online communiceert u binnenkort nog efficiënter met uw klanten. Het verzenden van facturen via e-mail wordt sterk verbeterd door toevoegingen van een aantal nieuw functies, zoals 

 

 • Exact Online zorgt ervoor dat uw facturen altijd direct bij de juiste personen terechtkomen.
  U kunt uw facturen tegelijkertijd naar meerderen contacten verzenden.
  Daarbij is internationaal factureren ook verbeterd. Zo zien buitenlandse contacten bijvoorbeeld het onderwerp automatisch in hun eigen taal.

 • Het is ook mogelijk om documenten aan uw factuur toe te voegen. Of u nu de algemene voorwaarden of aanvullende informatie mee stuurt uw klant kan direct het complete plaatje bekijken. een service dat vertragingen en betalingsachterstanden voorkomt. Overigens kunt u tijdens het koppelen van documenten en toevoegen van adressen nu ook nog de bestaande lay-out wijzigen.

 • Uw factuur kunt u vanuit Exact Online printen, e-mailen of naar een digitale brievenbus sturen. De factuur kan ook als document worden opgeslagen. De factuurhistorie heeft een helder en actueel overzicht van alle facturen en de wijze waarop deze zijn verzonden.

Bovenstaande functionaliteit is beschikbaar vanaf Exact Online Boekhouden Premium.

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met ons via 0174-210370

31 maart 2014

Gebruikt u met Exact nog Windows XP?

Door Lars de Bruin

WindowsXPeinde

 

Werkt u nog met exact op Windows XP ?

Vanaf 8 april worden er geen updates meer uitgevoerd voor Windows XP.
Hierdoor word het gebruik van computers met Windows XP een stuk minder veilig en kunt u ook niet meer beschikken over de updates van Exact software omdat deze samenwerkt met de Windows updates.

Als u nog steeds het Windows XP besturingssysteem gebruikt raden wij u ten zeerste aan om over te stappen naar een nieuwere versie van Windows.

Wilt u advies over de nieuwere versies van Windows en hoe u uw software kunt implementeren met een nieuw besturingssysteem? Neem dan gerust contact met ons op via 0174-210370.

24 maart 2014

'Achter de Schermen'

Door Lars de Bruin

Ditmaal in “Achter de schermen” een interview met Lars de Bruin die recent bij Vobucon is komen werken.

 Lars de Bruin linkedin4

1.Vertel eens kort over jezelf (waar je vandaan komt, familie, hobby’s et cetera).

Mijn naam is Lars de Bruin ik ben nu 19 jaar oud en ik woon al heel mijn leven in Naaldwijk.
Ik heb twee broers waarvan ik er samen met één nog thuis bij mijn ouders woon.
Ik ben iemand die het zegt zoals het is, iemand die niet bang is zijn mening te geven en iemand die graag sociale contacten onderhoud.
Als ik niet aan het werk ben ben ik lekker bezig met muziek maken of iets leuks aan het doen met mijn vrienden.

2. Hoe lang werk je al bij Vobucon en wat is jou taak?

Ik werk bij Vobucon vanaf 17 maart 2014.
Mijn taak binnen Vobucon is het bijhouden van de sociaal-media en daar naast ben ik ook degenen die de blogs bij houd en ook de nieuwsbrief maakt.

3. Hoe ben je bij Vobucon terecht gekomen?

Nadat ik mijn Watermanagement opleiding afgerond heb ben ik gaan solliciteren wat veel langer duurde als verwacht.
Toen heb ik besloten een anderen opleiding te gaan volgen namelijk  een HBO informatica en Vobucon is dan natuurlijk een goede stap in die richting.

 4.Wat voor uitdagingen verwacht jij in de nabije toekomst?

Ik verwacht dat van de uitdagingen die ik nog tegemoet ga bij Vobucon vooral het werk met mijn opleiding (die ik gepland heb in september te beginnen) te combineren.
Veder denk ik dat de uitdagingen die ik tegenkom goed te “tackelen” zijn.

 5. Wil je veder nog iets kwijt?

Ik wil toch nog even meegeven aan de lezers dat ik goed mijn best ga doen om voor iedereen leuke en vooral ook handige blogs en nieuwsbrieven te maken.

Wilt u ook de andere interviews met de teamleden van Vobucon bekijken, klik dan hier.

24 maart 2014

Exact online webinar boekhouden

Door Lars de Bruin

Maak vrijblijvend kennis met Exact Online via een webinar op 25 Maart 2014 van 9:30 - 10:00 uur. Via een live verbinding volgt u een interactieve demonstratie in beeld en geluid vanaf uw eigen computer.

 Exact logo2

 

 

Na afloop van dit webinar heeft u een goed beeld van de mogelijkheden in Exact Online, de voordelen, en de belangrijkste functionaliteiten. Ook kunt u direct online vragen stellen.

 

 Mocht u dinsdag verhinderd zijn en het webinar toch graag willen bekijken, het webinar Exact Online boekhouden wordt iedere dinsdagochtend gegeven van 9:30 – 10:30 uur. Of klik hier voor een overzicht van alle aankomende webinars van Exact.

Heeft u nog vragen nadat de webinar is afgelopen?
neem dat gerust contact met ons op via 0174-210370 of via onze contact & support page.

24 maart 2014

Exact Demo Dag 2014

Door Lars de Bruin

Zoals vorige nieuwsbrief beloofd zou er nog informatie nader worden gedeeld op deze blog over de Demo dag van Exact.

Demodag

Op 27 maart organiseren Exact de Demodag zowel in de ochtend, middag als avond.

Kies het dagdeel dat u het beste uitkomt met uw overige werkzaamheden en stel uw persoonlijke programma samen.
U kunt in deze 3,5 uur kiezen uit 21 verschillende demosessies.

Naast de demo sessies is ook de support afdeling van de partij waar u met al uw exact vragen terecht kunt.

Klik hier als u de uitgebreide planning wilt bekijken
of
klik hier om uzelf direct in the schrijven.

  

Wij hopen u er ook bij te zien. Heeft u nog vragen, bel ons dan, op 0174-210370.

 

 

Tags
Exact Vobucon
17 maart 2014

Maak nu de overstap naar SQL 2012 en profiteer van 20% korting

Door Lars de Bruin

SQL Server 2012 Blog

U kunt tot en met 28 maart 2014 profiteren van 20% korting als u overstapt op SQL 2012.
De SQL-server van Microsoft maakt het databasebeheer in Exact Globe en Exact Synergy mogelijk. Om optimaal van deze software gebruik te blijven maken, zijn updates noodzakelijk.

Een recente versie van SQL is nodig om ongestoord gebruik te maken van de nieuwste functionaliteiten in Exact software die het onder andere mogelijk maken om SEPA-betalingen te doen.

Ontdek de voordelen van SQL 2012

 •  SQL server 2012 maakt gebruik van de nieuwste technologie, draait op de laatste Windows besturingssystemen en heeft een betere integratie tussen MS Office en SQL server
 • Met SQL server 2012 maakt u gebruik van verbeteringen op het gebied van prestaties
 • SQL 2012 handelt crashes en stroomuitval beter af waardoor het herstel beter verloopt


Klik hier voor meer informatie over de voordelen van SQL 2012 en de systeem eisen.

Heeft u vragen of interesse naar deze overstap actie naar SQL Server 2012,
Neem dan gerust contact op met ons door te bellen naar 0174-210370, of kijk op onze contact & support pagina.

 

 

17 maart 2014

Elvy Update 1.1400 beschikbaar

Door Lars de Bruin

Elvy High def 

Er is een nieuwe officiële versie van Elvy beschikbaar met als versienummer 1.1400. In deze versie zijn diverse nieuwe functionaliteiten en verbeteringen op bestaande functionaliteiten doorgevoerd, zoals: 

 

 •  Het is vanaf nu mogelijk om verkoopfacturen te boeken met behulp van automatische herkenning. Hierdoor is het niet meer nodig om seperate templates aan te leggen om verkoopfacturen te kunnen verwerken.
 • De performance voor het opstarten van Elvy voor Accountview is aanzienlijk verbeterd. Hierdoor kunt u sneller aan de slag met digitaliseren.
 • Het afletteren van een inkoopfactuur is uitgebreid en versneld, waardoor u nog sneller de bestelling of ontvangst kunt vinden waar u de inkoopfactuur aan wilt afletteren.
 • In de 1.1400 versie is het mogelijk om XML bestanden van FloraHolland te importeren. XML is de opvolger van de EDI bestanden die door FloraHolland worden aangeleverd.
 • Binnen de module Kostenbeheersing & Verplichtingen is het afletteren van inkoopfacturen aan een verplichting of een budget sterk verbeterd.
 • Binnen de module Onkosten Declaratie is het nu ook mogelijk om een overzicht van declaraties per week op te roepen 

 

Het bijwerken van de Elvy software is eenvoudig. Ga binnen Elvy naar de menu optie [Beheersfuncties/Automatische installatie update] en kies voor de optie ‘Controleer op updates’. Vervolgens kunt u dan de ‘officiële release’ selecteren.

 Heeft u vragen over de update 1.1400 van Elvy of anderen vragen.
Neem dan gerust contact op met ons via 0174-210370 of kijk op onze contact & support pagina.

06 februari 2014

Geen ondersteuning Windows XP en Office 2003

Door Lennard Toma

Microsoft heeft aangekondigd vanaf 8xp stopt april 2014 Windows XP en Office 2003 niet meer te ondersteunen. Dit betekent dat er geen updates meer plaatsvinden voor uw product. Dit betekent een slechtere beveiliging van uw pc, software en data.

Daarnaast kunt u ook niet meer beschikken over updates van Exact Software, omdat deze software samenwerkt met de updates van Microsoft. Productupdates 253 van Exact Synergy Enterprise en 408 van Exact Globe Next zullen niet geschikt zijn voor Windows XP en/of Office 2003 gebruikers.

Mocht u nog steeds met één van deze producten werken, dan is het raadzaam om over te stappen op nieuwere producten van Microsoft.  Wilt u advies over software die bij u past of wilt u hulp bij de implementatie van de nieuwere software, neem dan contact op met ons door te bellen naar 0174-210370. Wij maken graag een afspraak met u!

04 februari 2014

'Achter de Schermen'

Door Lennard Toma

Michel 2Het is nu tijd voor een Achter de Schermen interview met Michel Jansen. Michel is al bijna 4,5 jaar consultant bij Vobucon. Hieronder het interview:

1. Vertel eens kort over jezelf.

Michel Jansen, getrouwd en trotse vader van twee fantastische dochters. Geboren en getogen in Hoek van Holland waar ik nog steeds woon, lekker de zon, zee en strand! Mijn hobby’s zijn voetbal, zowel het uitoefenen ervan als het er naar kijken. En er lekker zijn voor mijn gezin!

2. Wat is jouw expertise?

Ook ik draai inmiddels al wat jaartjes mee in de Exact wereld, een echte expertise heb ik niet. Ik denk dat de veelzijdigheid mijn kracht is, dus veel Exact Globe modules, Exact Online en menig applicatie welke we, met name, met Exact Globe koppelen.

3. Waar krijg jij een kick van op je werk?

Uiteraard geeft het je een kick als een dergelijk traject/project weer met succes is geïmplementeerd en de klant tevreden en enthousiast is. Of als er bij een klant toch een behoorlijk probleem speelt en je deze na enige tijd en inspanning volledig oplost, dat geeft natuurlijk ook wel een kick! Daarbij hoort dan de voldoening van je dagelijks werk, inzet en tijd welke je aan je klanten besteedt.

4. Wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van software producten, waar jij enthousiast over bent?

In- en uitgaande documentstromen, bijvoorbeeld oplossingen als Autodoc en Elvy Software zijn mooi, uitdagend en leuk om te implementeren. Veel van onze klanten hebben dergelijke software al draaien, is dit nog niet zo dan raad ik deze klanten aan er zeker eens naar te informeren. Want eerlijk gezegd,  loop je zonder deze oplossingen als bedrijf een beetje achter de feiten aan!

5. Zou je een algemeen advies willen geven aan alle klanten?

Als er problemen spelen kan je altijd terecht bij Vobucon, hier zijn we tenslotte ook voor. Daarnaast kan er naar ons nieuwe emailadres: support@vobucon.nl gemaild worden voor alle support vragen. Ik zou zeggen, maak hier gebruik van!

Bent u verder geïnteresseerd in Michel, klik dan hier voor zijn LinkedIn profiel en maak een connectie! Zoals Michel al aangaf kunt u voor alle support en consultancy vragen een email sturen naar support@vobucon.nl. Uiteraard kunt u voor de diensten die Michel biedt ook gerust bellen naar 0174-210370.

De andere Achter de Schermen interviews kunt u bekijken via ons blog, door op de tag Achter de Schermen te klikken.

31 januari 2014

Demodag 27 maart

Door Lennard Toma

YouAreInvited.BW Op 27 maart 2014 wordt er bij Exact een Demodag gehouden. Op deze dag kunt u demo’s van de nieuwste snufjes van Exact Software inzien en meemaken.  U krijgt te zien hoe u efficiënter, beter en ook mobiel met de producten van Exact kan werken.

U kunt ook aanwezig zijn op dit evenement. Laat het ons weten door te mailen naar info@vobucon.nl met als onderwerp: Demodag. U ontvangt dan van ons meer informatie over de Demodag. Het is op dit moment nog niet helemaal duidelijk hoe de Demodag eruit komt te zien. Houd daarom ons blog in de gaten voor meer informatie.

Wij hopen u er ook bij te zien. Heeft u nog vragen, bel ons dan, op 0174-210370.

28 januari 2014

Salarisstroken E-mailen

Door Lennard Toma

emailenDe salarisstroken van medewerkers kunnen naar de persoonlijke e-mailadressen gemaild worden via Exact Globe Next. Er moet wel rekening worden gehouden met een aantal instellingen om dit goed te kunnen doen.

Bij Salaris > Personeel > Onderhouden, kunt u medewerkerskaarten openen. Bij dienstverband dient dan een e-mailadres te worden ingevuld van de medewerker. Met voorkeur een privé e-mailadres. Via tabblad salaris > salarisgegevens, kunt u bij het e-mailadres aangeven, naar welk e-mailadres de salarisstrook gestuurd moet worden, privé of zakelijk. Hier dient goed naar de opgegeven periode te worden gekeken, of dit correct is ingevoerd.

Via Systeem > Algemeen > Gebruikersinstellingen kunt u bij het tabblad Invoer aangeven welk e-mailprogramma u gebruikt om de e-mails te versturen, bijvoorbeeld Outlook.

Bij Salaris > Invoer > Afdrukken / Verwerken kunt u zodra het salaris is geboekt en gefiatteerd via Verwerken op de optie Definitief drukken. Daarna kunt u kiezen voor de gewenste uitvoer, waarbij u op E-mail klikt om de salarisstroken per mail te versturen. Indien er geen e-mailadressen gespecificeerd zijn bij bepaalde medewerkers, dan worden de salarisstroken van die medewerkers uitgeprint.

Heeft u vragen met betrekking tot het versturen van de salarisstroken per email of heeft u andere vragen. Bel dan naar 0174-210370, of laat een bericht achter via social media, wij zullen in dat geval zo snel mogelijk contact met u opnemen om uw vraag te beantwoorden.

24 januari 2014

BTW aangifte en ICP aangifte in 2014

Door Lennard Toma

sbr logoIn meerdere blogs hebben wij al aangegeven dat door de invoering van SBR (Standard Business Reporting) u uw elektronische aangiftes moet voltooien met Digipoort in plaats van BAPI bij de belastingdienst.

Voor BTW en ICP aangiftes is dit sinds 1 januari 2014 een feit. Loonaangiftes kunt u nog steeds via het BAPI systeem doen.

Op 21 januari zijn aanpassingen door Exact doorgevoerd waardoor deze aangiftes via Digipoort worden ondersteund. In Exact Globe Next is nu in het menupad onder Aangiftebeheer de optie toegevoegd om dit via Digipoort te doen. Dit geldt voor de releases 406 en 407 van Exact Globe Next. Vanuit dit tabblad kunt u aangiftes bekijken en verzenden. Onder het tabblad Certificaat wordt gevraagd naar het certificaat nummer. Dit is anders dan het BAPI Certificaat. Het gaat hier nu om het PKI-certificaat. Deze kunt u opvragen via uw Service provider. Lees dit blog voor meer info.

Heeft u vragen met betrekking tot het versturen van de aangiftes met Digipoort, of wilt u uw versie van Exact Globe Next updaten naar de juiste versie om de aangiftes via Exact Globe elektronisch te kunnen verzenden, neem dan contact op met ons door te bellen naar: 0174-210370, of kijk op onze contact en support pagina.

21 januari 2014

Interessante lunch met Blue10

Door Lennard Toma

Donderdag 16 januari heeft Marcel Duijvestijn van Blue10 een sessie verzorgd op locatie bij Vobucon. Aanwezigen konden geïnteresseerd meeluisteren en kijken naar de interessante presentatie van Marcel, terwijl er een heerlijke lunch werd geserveerd door Delibert!

Blue10 levert software waarmee de gebruiker in een handomdraai inkoopfacturen kan koppelen aan een al bestaand boekhoudsysteem. Handmatig invoeren van alle gegevens is met Blue10 verleden tijd. Voor meer informatie over Blue10, kijk op onze software pagina of neem een kijkje op de website van Blue10 zelf.

Lunchsessie blue10 foto

Heeft u vragen over Blue10, of wilt u een vrijblijvende persoonlijke demo van Blue10, schroom dan niet om met ons contact op te nemen door te bellen naar 0174-210370.

Wilt u ook een keer bij een gratis lunchsessie van Vobucon aanwezig zijn, volg ons dan op Twitter, LinkedIn, Facebook, of check regelmatig ons blog voor informatie over de komende lunch of informatie sessies!

14 januari 2014

CRM-App voor Synergy iPhone en iPad gebruikers

Door Lennard Toma

In het vorige blog over de product updates werd voor Exact Synergy Enterprise 252 al gehint naar de CRM-App. In dit blog hier meer over.CRM app

Met de CRM-App heeft u op uw iPad of iPhone toegang tot een overzicht van de activiteiten en kansen, uw agenda, account informatie, aankomende deals. De app geeft voor de aankomende deals een overzicht van key informatie betreffende deze deals.

Contactpersonen zijn gemakkelijk te vinden en te bewerken. Er is per account ook de twitter-feed en sociale omgeving van de contacpersoon in te stellen, waardoor u de laatste tweets en het sociale profiel van uw relatie kunt inzien en er op kunt inspelen. U kunt documenten vanaf uw app gemakkelijk inzien en lezen. Uw werkstroom is gemakkelijk in te zien en kan in een handomdraai worden geordend per activiteit of op de eerst of laatst binnengekomen werkstroom.  

De app is prettig in gebruik. Binnen een paar klikken op uw scherm bent u waar u wilt zijn.

De CRM-App is te vinden in de Appstore. Zoek op Exact CRM app. Het enige wat u nodig heeft is een iPad of iPhone met minstens iOS 6.0 of hoger en een Exact Synergy Enterprise productupdate 252 of hoger.

Voor de Android gebruikers: U heeft nog even geduld nodig. Exact heeft laten weten hard aan een app versie voor Android te werken. Binnen 2014 moet een app voor Android uit gaan komen. Wij houden u op de hoogte van de vorderingen van Exact.

Heeft u verder vragen of opmerkingen met betrekking tot de CRM-App voor Exact Synergy, neem dan contact op met ons door te bellen naar 0174-210370.

10 januari 2014

Product update Exact Synergy Enterprise 252 en Exact Globe Next 407

Door Lennard Toma

Update 2Oupdate 1p 9 januari 2014 zijn de updates voor Exact Synergy Enterprise en Exact Globe Next voor iedereen beschikbaar geworden.

Het betreft hier versie 252 voor Exact Synergy Enterprise en productversie 407 voor Exact Globe Next.

In Synergy Enterprise 252 is het volgende nieuw:

-          CRM app voor iPhone en iPad

-          Ondersteuning voor meerdere browsers

-          Voor PSA nieuwe functies

-          Voor Service Management nieuwe functies

-          De B2B E-commerce portal is verbeterd

Via deze link kunt u alle verbeteringen en nieuwe eigenschappen bekijken voor Exact Synergy Enterprise.

 

Exact Globe Next productversie 407:

-          Verbeteringen in MRP

-          Voor WMS nieuwe functies

-          Ondersteuning voor KANBAN orders

Via deze link kunt u alle verbeteringen en nieuwe eigenschappen bekijken voor Exact Globe Next.

Wilt u ook de nieuwste productversie? Neem dan contact met ons op voor een afspraak om bij u de productversie te updaten naar deze nieuwste versies. U kunt ons bereiken op 0174-210370.

10 januari 2014

Half jaar langer voor SEPA

Door Lennard Toma

EU commissieDe Europese Commissie heeft gisteren (9 januari 2014) aangekondigd dat er een uitstel van 6 maanden op de SEPA doorvoering is. Dit betekent dat er na 1 februari 2014 nog 6 maanden de mogelijkheid is om betalingen via het oude systeem te doen. 

Ondanks het uitstel raden wij u aan om SEPA zo snel mogelijk door te voeren, als u dat nog niet heeft gedaan. Uiteindelijk zult u gedwongen zijn om toch gebruik te maken van IBAN en SEPA betalingsverkeer.

Mocht u problemen ondervinden betreffende SEPA betalingen, dan kunt u met ons contact opnemen. Uiteraard kunt u ons ook bereiken voor meer informatie over SEPA en IBAN, en over het overzetten van uw systeem naar een SEPA-proof systeem.
U kunt ons bereiken op: 0174-210370.

 

Tags
IBAN SEPA
03 januari 2014

Exact Online Gratis Proefabonnement

Door Lennard Toma

Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden van Exact Online? Hieronder vindt u de verschillende links waarbij u een gratis proefabonnement van 30 dagen kunt aanvragen van verschillende Exact Online modules.

 

Exact Online Basicattentie

Exact Online Advanced

Exact Online Premium

Exact Online Handel

Exact Online Uren en Facturen

 

Probeer één van de proefabonnementen van Exact Online gratis en laat ons weten wat u ervan vindt. Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht voor vragen met betrekking tot de verschillende Exact Online pakketten, ook tijdens uw proefabonnement. Neem contact met ons op door te bellen naar: 0174-210370 of mail naar info@vobucon.nl

U kunt meer informatie vinden op onze Exact Online pagina door hier te klikken.

23 december 2013

Webinar Dashboards in Synergy

Door Lennard Toma

Webinar affiche

20 december 2013

Bericht van Banken over SEPA bestandsformaat

Door Lennard Toma

huhMogelijk heeft u al een bericht gekregen of gaat dit nog gebeuren. Het zou kunnen dat u een betaalbestand heeft gestuurd naar uw bank, die SEPA proof is, maar waar uw bank zal aangeven dat dit bestandsformaat niet klopt. Er is enige verwarring bij de banken bij het aanleveren van dit bestand. En daardoor mogelijk ook bij u!

Zo is het namelijk dat het bestand dat uit Exact wordt gegenereerd SEPA.XML zal heten, de bank zal mogelijk zeggen dat dit niet klopt en dat het nu een PAIN001 bestand moet zijn om SEPA proof te zijn. Het bestand dat uit Exact wordt gegenereerd is conform SEPA normen, en is een PAIN001 bestand, alleen de bestandsnaam is automatisch SEPA.XML. Inhoudelijk klopt het bestand gewoon. Let wel dat dit alleen geldt voor product updates 404 en hoger.

Mocht uw bank u hierover berichten en heeft u echt een productupdate van 404 of hoger, geef dan aan uw bank aan, dat ze inhoudelijk nog een keer naar het toegestuurde bestand moeten kijken! Waarschijnlijk hebben ze op basis van het zien van  .XML te snel ingeschat dat u als klant nog niet volledig SEPA proof bent en sturen u daarom zo snel mogelijk bericht. Wees gerust, het bestand klopt inhoudelijk en is conform de norm.

Mocht u vragen hebben hierover, neem dan gerust contact op met ons door te bellen naar: 0174-210370.

20 december 2013

Lunchsessie Blue10

Door Lennard Toma

Blue10 lunchsessie affiche

Op donderdag 16 januari 2014 zal Vobucon een lunchsessie organiseren over Blue10. Blue10 is documentbeheer software die uitermate geschikt is voor Exact Online gebruikers.

Dit betekent geen lange uren meer besteden aan het handmatig invoeren van allerlei soorten documenten. U kunt met gebruik van Blue10 uw aandacht vestigen op de belangrijkste zaken van uw onderneming. Documentbeheer doet u met Blue10 in een handomdraai.

Bent u geïnteresseerd hoe dit werkt en wat de mogelijkheden en voordelen voor uw zijn? Kom dan naar onze gratis lunchsessie voor een uitgebreide demonstratie. U kunt uiteraard al uw vragen kwijt. En dit alles onder het genot van een heerlijke lunch. Wat wilt u nog meer?

Niet alleen voor Exact Online gebruikers, maar ook voor andere gebruikers is dit een interessant product om eens te bekijken.

De lunchsessie zal om 13.00h starten en zal om ongeveer 14.00h eindigen.  U kunt gratis inschrijven door op de volgende knop te klikken en de email te versturen. U ontvangt van ons een bevestiging, met verdere uitleg.

 aanmeld button6

Bent u niet in de gelegenheid om deze lunchsessie bij te wonen, geen probleem. Neem contact met ons op door te bellen naar 0174-210370 of te mailen naar info@vobucon.nl, om meer informatie te ontvangen over Blue10 en de verschillende mogelijkheden.

18 december 2013

Stappen Eindejaarsverwerking Exact Globe

Door Lennard Toma

Het einde van het jaar is in zicht. Met het einde van het jaar zijn er een aantal administratieve taken die u moet doorlopen in Exact Globe. Hieronder vindt u een lijst van de te maken stappen.

Voor uw Financiële administratie:

 • Historische openstaande poglazen champagnestenlijst afdrukken
 • Een nieuw boekjaar aanmaken
 • Een nieuw standaard boekjaar instellen
 • Het resultaat verwerken
 • Per dagboek de perioden afsluiten
 • De boekstuknummers wijzigen
 • Een nieuwe reeks van ‘Onze Referentie’ aanmaken

 

Voor Factuur, Inkoop en Order:

 • Factuur/inkoop/order nummers aanpassen aan het nieuwe jaar

 

Voor Logistiek:

 • De ontvangsten en inkoopfacturen afstemmen
 • Alle leveringen van het oude jaar (2013) te waarderen
 • Een correctietelling uitvoeren
 • De voorraad herwaarderen voor de eindbalans

 

Voor Productie:

 • Productieorder nummers aanpassen aan het nieuwe jaar
 • De status van de productieorders controleren
 • Aanpassen van de kostprijzen (indien nodig)

 

Mocht u verschillende filialen hebben, vergeet dan niet per filiaal af te sluiten, dit verschilt voor het hoofdkantoor en de rest van de filialen.

Voor veranderingen in het Salaris, zie vorig blog door hier te klikken.

Na deze stappen te hebben doorlopen bent u zo goed als klaar voor het nieuwe jaar. Als u hulp nodig heeft bij één van de bovenstaande taken voor de eindejaarsverwerking, neem dan contact met ons op door te bellen naar: 0174-210370.

18 december 2013

Stappen Eindejaarsverwerking Exact Online

Door Lennard Toma

new yearAangezien het nieuwe jaar in zicht is, zult u als Exact Online gebruiker een aantal stappen moeten ondernemen om uw administratie hier klaar voor te maken. U hoeft in ieder geval geen nieuwe beginbalans te genereren. De balans aan het einde van het jaar is namelijk uw beginbalans. Hieronder vindt u een aantal van de stappen die u moet ondernemen om 2013 af te sluiten:

 

 • Correctieboekingen maken
 • Back-up van de administratie maken, voor het geval dat er iets mis gaat in de volgende stappen
 • Consistentiecontrole
 • Verwerking van de boekingen controleren
 • Afsluiten van periodes uit het oude boekjaar
 • Het resultaat verwerken, door winstverlies rekening over te zetten naar rechterzijde van de balans onder eigen vermogen. Winstverlies rekening wordt daarmee op 0 gezet
 • Aanmaken van een nieuw boekjaar
 • De boekstuknummers wijzigen, door er het nieuwe jaartal aan toe te voegen

 

Mogelijk wilt u ook nog de volgende stappen ondernemen:

 • Een voorraadtelling aanmaken
 • Kostprijzen bijwerken en herwaarderen
 • Productienummers wijzigen voor het nieuwe jaar
 • Productieorder status checken

 

Daarnaast moet u in uw salarisadministratie een aantal stappen uitvoeren:

 • Jaaropgaven van medewerkers afdrukken of e-mailen (beide zijn mogelijk in Exact Online)
 • Jaarafsluiting document aanmaken
 • Jaaroverzicht maken
 • Jaarloonopgaaf van loonjaar 2013 maken voor belasting loonaangifte

 

Door bovenstaande stappen uit te voeren bent u vrijwel klaar om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar in te gaan. Mocht u er zelf niet helemaal uitkomen, dan kunt u gerust bellen naar 0174-210370. Wij zullen u helpen om alle stappen uit te voeren.

 

06 december 2013

Salarisadministratie updates voor 2014

Door Lennard Toma

 2014In een eerder blog heeft u kunnen lezen dat er een aantal veranderingen in de salarisadministraties worden doorgevoerd in 2014. Dit betekent dat er nieuwe rekenregels moeten worden doorgevoerd in uw administratie. Exact zorgt ervoor dat de updates voor 2014 of begin 2014 geregeld zijn. Zie hieronder de tabel:

 

Productlijn

Versie

Planning

Exact Online Aangifte

 

Beschikbaar

Exact Globe 2000

304

18-11-2013

Exact (Globe) voor Windows

3.82.2

18-11-2013

Exact voor Dos

7.32.10

18-11-2013

Exact Online Salaris

 

13-12-2013

Exact Globe Next

407

7-01-2014

Exact Compact

407

7-01-2014

Exact Synergy Enterprise

252

7-01-2014

Exact Synergy

407

7-01-2014

 

De ondersteuning voor Exact Globe 2000, Exact (Globe) voor Windows en Exact voor Dos stopt. Deze producten hebben alleen een update gekregen om het jaar 2013 af te sluiten, maar hebben geen ondersteuning om het nieuwe jaar te openen. Dit betekent dat wanneer u nog gebruik maakt van één van deze producten u serieus moet gaan overwegen om over te stappen op één van de nieuwere producten.

Voor Exact Globe Next worden de salariswijzigingen ook beschikbaar voor productversie 406.

Mocht u vragen hebben over de updates en over het overstappen naar een moderner product, neem dan contact op met ons door te bellen naar: 0174-210370 of stuur een email naar info@vobucon.nl

04 december 2013

Exact Online Project Management

Door Lennard Toma

ProjectmanagementEen nieuw abonnement komt eraan voor Exact Online gebruikers. Namelijk Exact Online Project Management. Dit is een uitgebreidere versie van de module ‘Exact Online Uren en Facturen’. Wanneer u op zoek bent naar een uitgebreidere manier om uw projecten te managen, dan zit u op het juiste adres.

Met Exact Online Project Management kunt u namelijk:

 • Plannen in een visuele capaciteitsplanning, oftewel een overzicht waarin u ziet waar de vrije uren staan, zodat u daarop kan inspelen.
 • Overzicht van uren en inkopen omzetten in een budgettering.
 • Factureren bij oplevering van projectonderdelen.
 • Verlof en verzuim registreren
 • Strippenkaarten en voorschotten ondersteund krijgen.

Uiteraard gebeurt dit alles in de cloud. Bent u geïnteresseerd? Let dan op de blogs en nieuwsbrieven voor de officiële release. U kunt ons ook bellen voor meer informatie op 0174-210370.

03 december 2013

Lunchsessie SEPA succes

Door Lennard Toma

lunchsessie sepa fotoMet een 100% opkomst was de Lunchsessie SEPA op 26 november een leuke en succesvolle infodag. Op kantoor bij Vobucon werden de deelnemers ontvangen voor een lekkere en interessante lunch met als onderwerp SEPA en de veranderingen die daar bij horen. De sessie werd voorgeleid door Paul Franx.

We hopen dat alle deelnemers veel hebben kunnen opsteken en de sessie als prettig hebben ervaren. Wij vonden het prettig u te mogen verwelkomen op ons kantoor.

Bent u niet bij deze sessie aanwezig geweest, maar wilt u wel bij een volgende sessie aanwezig zijn? Let dan op de nieuwsmail, ons blog en volg ons via social media om op de hoogte te blijven van onze toekomstige info sessies.

Als u meer wilt weten over SEPA of over de infosessies, dan kunt u altijd gerust bellen naar 0174-210370.

22 november 2013

iPad gewonnen door OMC-Group

Door Lennard Toma

Op Exact Live ’13 heeft Vobucon een actie gehouden, waarbij bezoekers een kaartje konden invullen en zo kans maakten op een iPad mini. Deze is gewonnen door Marco Hulsebosch van OMC-Group.

Ipad overhandiging OMCHiernaast ziet u hoe Kees Bunt de iPad overhandigd aan Marco Hulsebosch.

OMC-Group beheert en onderhoudt allemaal verschillende soorten buitenreclame. Dit doen ze op een zo duurzaam mogelijke manier. Zo rijden ze met elektrische auto’s en doen veel op het gebied van sociaal ondernemen. Daarmee zijn ze een innovatief, bewust, modern bedrijf. Kijk voor meer informatie over OMC-Group op www.omc-group.nl.

Hiermee willen wij nogmaals OMC-Group en Marco Hulsebosch feliciteren en wensen hem veel plezier met zijn nieuwe iPad!

Tags
Ipad Vobucon
20 november 2013

Webinar Dashboards in Synergy 17-12

Door Lennard Toma

De 2e webinar die door Vobucon zal worden uitgevoerd gaat over Dashboards in Synergy.

Met een op uw wensen aangepast dashboard kunt u bliksemsnel uw belangrijkste links aanklikken, ziet u rapportages die voor u van belang zijn die real-time constant worden geupdate en kunt u bijvoorbeeld een duidelijk overzicht krijgen van al uw werkstromen.Dashboard in Synergy

In deze GRATIS webinar op dinsdag 17 december gehouden gaat worden neemt Patrick Terhorst u mee langs de vele mogelijkheden voor dashboards en alle voordelen die dat met zich meebrengt.  

Geen vage links op uw bureaublad meer, maar alles overzichtelijk en netjes op uw wensen aangepast in een duidelijk dashboard. Het plaatje wat u hier ziet is een voorbeeld van een mogelijk dashboard. Natuurlijk zijn er nog vele andere soorten mogelijkheden.

Wilt u aanwezig zijn bij deze gratis webinar? Meldt u dan nu aan door op de onderstaande knop te klikken.

 aanmeld button4

U kunt met een webinar vanuit uw eigen computer meekijken en luisteren. Daarnaast kunt u via een chat functie ter plekken vragen stellen aan Patrick. De webinar wordt gehouden op dinsdag 17 december om 10.00h en zal een half uur in beslag nemen.

Zorg dat u op tijd aanmeldt op de dag zelf.

Wilt u meer informatie over deze webinar of over Dashboards in Synergy, aarzel dan niet om te bellen: 0174-210370. Of op andere manieren contact met ons op te nemen.

15 november 2013

Lunchsessie SEPA 26 november

Door Lennard Toma

Lunchsessie SEPA afbeeldingIn al vele blogs en nieuwsmailingen is er gesproken over SEPA. Dit onderwerp heeft u waarschijnlijk steeds vaker in uw omgeving voorbij zien komen. Het is dan ook al bijna zover. Vanaf 1 februari gaat iedereen over op SEPA, de Single European Payment Area. Bankrekeningen worden IBAN en incasso’s zullen op een andere manier verlopen. Meer hierover kunt u lezen in onze blogs.

Om toch wat meer informatie te geven over SEPA en over een aantal veranderingen in Exact Software, organiseert Vobucon op 26 november 2013 een lunchsessie.

Deze gratis lunchsessie wordt gehouden bij Vobucon op locatie van 12.30 tot 13.30h, waarbij Paul Franx u uitgebreid te woord zal staan over SEPA en waar u natuurlijk vragen aan kunt stellen. Er is een inloop vanaf 12.15. Uiteraard wordt de lunchsessie voorzien van broodjes.

U bent van harte uitgenodigd. Het enige wat u hoeft te doen is aanmelden door op onderstaande button te klikken en de email te versturen.

 aanmeld button2

U krijgt zo snel mogelijk een bevestiging. Aanmelden kan tot 22 november. We hopen u op 26 november bij ons te zien!

15 november 2013

Lunchsessie Rapportages met Excel Controller 5 december

Door Lennard Toma

Lunchsessie Excel Controller afbeelding

U bent een Exact Online gebruiker. U bent daarom op de hoogte van uw financiën, maar u wilt duidelijkere overzichten, rapportages en analyses kunnen maken om het verloop van uw bedrijfsactiviteiten beter te gaan voorspellen.

Met Excel Controller heeft u dit overzicht. Excel Controller sluit naadloos aan op Exact Online. Vanuit Exact Online haalt Excel Controller alle gegevens die nodig zijn en maakt er overzichtelijke rapportages en analyses van. Het prettige is, dat het draait op de engine van Excel, waardoor u snel en gemakkelijk overweg kunt met dit programma, aangezien het lijkt op Excel.

Om u wat duidelijkere voorbeelden te geven van dit product en de mogelijkheden voor u, organiseert Vobucon samen met PresentSolutions een lunchsessie, waarbij Excel Controller wordt gedemonstreerd.

sinterklaasDeze gratis lunchsessie vindt plaats op donderdag 5 december 2013 van 13.00h tot 14.00h, met een inloop vanaf 12.45h op kantoor bij Vobucon te Maasland. Natuurlijk kunt op Sinterklaasdag naast wat lekkere broodjes ook ander lekkers verwachten.

Om aanwezig te zijn bij deze leuke en interessante lunchsessie hoeft u zich alleen maar aan te melden door te klikken op onderstaande button en de mail te verzenden.

 aanmeld button3

Wij hopen u te zien op donderdag 5 december!

Wilt u meer informatie over de sessie, bel dan naar 0174-210370.

11 november 2013

Update voor SEPA nu beschikbaar!

Door Lennard Toma

sepa updateExact heeft een update binnen product 406 van Exact Globe gereleased. Deze update staat in het teken van SEPA.  U kunt dit doorvoeren door binnen 406 een update uit te voeren. Zodra u de update heeft uitgevoerd en Exact Globe start, verschijnt er een scherm dat de database moet worden bijgewerkt. Wanneer u hier op ‘ok’ klikt zal alles bijgewerkt worden en heeft u toegang tot de laatste SEPA updates binnen Exact Globe.

Deze update heeft de volgende wijzigingen:

 • Nieuwe menupaden met betrekking tot SEPA incasso
 • Aparte menupaden voor SEPA incasso en niet-SEPA incasso
 • Mogelijkheid om via XML meerdere machtigingen per debiteur of bankrekening te importeren en exporteren
 • Het automatisch berekenen van het IBAN is verbeterd
 • De validatie van IBAN is verbeterd
 • De factuurtermijn bij een storno wordt automatisch geselecteerd
 • Het veld ‘incassomachtiging’ is toegevoegd in het detailscherm voor termijnen

 

Heeft u vragen met betrekking tot deze updates, of hulp nodig bij het updaten bel dan naar: 0174-210370.

06 november 2013

Relaties classificeren

Door Lennard Toma

archiverenOm een duidelijk overzicht te houden van uw relaties, kan het handig zijn om uw relaties te classificeren. U kunt dan door deze segmentering beter inspelen op de behoeftes van elke classificatie.

Uw relaties classificeren kan in alle producten van Exact. In dit blog zal alleen worden uitgelegd hoe u kunt classificeren in Exact Synergy Enterprise:

Wanneer u in Exact Synergy naar de klantenkaart of leverancierkaart gaat, kunt u via bewerken onder het kopje marketing de classificatie/grootte vinden. Wanneer u klikt op het vergrootglas bij het papier wat ernaast staat, dan krijgt u een scherm te zien met de door u aangegeven classificaties. U kunt dan de classificatie toeschrijven aan de relatie, die u gepast vindt.

Wanneer u een nieuwe classificatie wilt aanmaken gaat u naar hetzelfde scherm. Bovenaan ziet u “nieuw” staan. U klikt hierop. U kunt nu een nieuwe classificatie aanmaken. Classificeer op basis van grootte, regio, contact of enige andere soort die u kunt bedenken.

Als u de relaties van een bepaalde classificatie wilt vinden, dan kunt u bij relaties zoeken de classificatie aangeven die u getoond wilt hebben. Mocht deze optie er niet bij staan, klik dan op het gereedschapsicoon rechtsboven. U kunt de classificatie variabele toevoegen, waardoor u wel op classificatie kan zoeken.

Deze methode is ongeveer gelijk aan die van de andere pakketten, zoals Exact Globe en Exact Online. Mocht u er toch niet uitkomen, dan kunt u contact met ons opnemen. Dit kunt u doen door te bellen naar 0174-210370.

01 november 2013

'Achter de schermen'

Door Lennard Toma

Ton van ZunderdWe verwelkomen onze nieuwste Vobucon collega met een achter de schermen interview: Ton van Zunderd. Ton heeft jarenlange ervaring als accountmanager in de administratie software branche en zal deze rol als accountmanager vervullen binnen Vobucon.

1. Waar woon je, ben je getrouwd, kinderen?

Ik woon al bijna 30 jaar op hetzelfde adres in Spijkenisse, ben getrouwd en heb 2 dochters die allebei getrouwd en moeder zijn. Daardoor ben ik opa van 2 kleinzoons.

2. Hoe zou jij jezelf beschrijven, als persoon?

Het is altijd moeilijk om over jezelf te praten, maar goed dan toch een poging: Ik ben open, werk zonder verborgen agenda en volgens mijn vrouw ben ik een perfectionist. Of dat zo is weet ik niet, ik probeer mijn werk altijd zo goed mogelijk te doen en kan dan wel eens kwaad worden op mezelf als er iets mis gaat. 

3. Wat was je eerste indruk van Vobucon?

Voor diegenen die nooit bij Vobucon zijn binnen geweest: de spreek- annex vergaderruimte is voorzien van een bankstel een gezellige bar en last but not least een poolbiljart dat tevens dienst doet als tafel. Als je hier wordt ontvangen en je hebt een tweetal prettige gesprekken dan geeft dat een warm gevoel.

4. Klopt de eerste indruk met wat je er nu van denkt?

Ja, dat warme gevoel is er nog steeds. Er heerst een prettige werksfeer met leuke collega’s en alle ruimte voor eigen inbreng.

5. Wat zijn jouw korte termijn doelen bij Vobucon?

Dat zijn er in principe twee. Ik wil proberen op korte termijn mijn kosten voor Vobucon zo snel mogelijk terug te verdienen door het creëren van (extra) omzet en daarnaast een nieuwe markt te ontwikkelen met de door Patrick in Synergy ontwikkelde ISO oplossing. De huidige markt en ook Exact vraagt om specialisme, oftewel hoe onderscheidt je je van de concurrentie? Er zijn genoeg producten op de markt die oplossingen bieden voor een gedigitaliseerd ISO handboek. Dat is mooi, maar daarmee blijft het een van boven af opgelegde regelgeving. Doordat Vobucon kwaliteitsbeleid heeft vertaald in workflows met de mogelijkheid vanuit de workflow de kwaliteitsnorm te raadplegen, is het iets wat gewoon gebruikt wordt in de dagelijkse werkzaamheden en waar invloed op uit kan worden geoefend door aan te geven dat bepaalde processen anders moeten. Wij zeggen: ISO gaat leven, in de literatuur heet dit het LEAN principe.

6. Wat voor toegevoegde waarde zou jij klanten kunnen bieden?

Goh, je blijft van die persoonlijke moeilijke vragen stellen. Ik ben van mening dat in een relatie met een klant luisteren een eerste vereiste is. Luisteren naar wat de klant als een probleem ervaart. De tweede stap is hier iets mee doen. Geef een klant een goed advies, dit hoeft niet altijd commercieel te zijn. Je mag een klant best adviseren iets niet te kopen, maar, als je zelf overtuigd bent dat dat de beste oplossing is, zijn werk anders te organiseren. In een ver verleden heb ik informatie analyse gedaan. Daarmee heb ik een goede leerschool gehad in luisteren, analyseren en uiteindelijk te adviseren. Vobucon is Exactdealer. Ik ben absoluut geen Exact specialist. Adviseren kan ik derhalve niet alleen, daar heb ik mijn collega’s voor nodig. En zo hoort het denk ik ook. Onze activiteiten blijven teamwork en niemand heeft de wijsheid in pacht.

7. Wil je zelf nog wat kwijt?

Ja, dat ik eigenlijk toch een minpunt heb ontdekt bij Vobucon……… en dat is de smaak van de koffie. Sorry, maar ik heb wel eens lekkerdere koffie gedronken!

Wilt u ook de andere interviews met de teamleden van Vobucon bekijken, klik dan hier.

29 oktober 2013

Rollen van medewerkers

Door Lennard Toma

In Exact Synergy heeft u de mogelijkheid om rollen toe te wijzen aan uw medewerkers. Door medewerkers bepaalde rollen te geven komen ze sneller in aanraking met de taken die bij hun bepaalde rol passen. De rollen geven namelijk aan welke rechten een medewerker heeft. Het is dan handig als u weet wie welke rol heeft.

rollenEr zijn verschillende manieren om de rollen in te zien. De eerste manier is door direct naar de medewerker te kijken, om te zien welke rollen deze heeft. Dit kunt u zien op de medewerkerskaart. Als het tabblad ‘rollen’ niet op de medewerkerskaart staat, dan kunt u rechts bovenin op het gereedschapsknopje klikken. U vinkt ‘rollen’ aan en klikt dan op bewaren, vervolgens op sluiten. Nu staat er in de medewerkerskaart het tabblad rollen, waarmee duidelijk aangegeven staat welke rollen er zijn toegeschreven aan de medewerker. Als u voldoende rechten heeft, ziet u bij het tabblad een knop ‘toevoegen’ staan, die u kunt aanklikken om extra rollen toe te voegen.

Een andere mogelijkheid is om de rollen te overzien en dan te kijken wie er aan welke rol is toegeschreven. Dit kunt u doen door in Synergy naar Systeem>> Inrichting>> Beveiliging>> Rollen te gaan. U krijgt een overzicht van de rollen en u ziet een getal erachter staan die aangeeft hoeveel medewerkers die rol hebben. Wanneer u op het getal klikt, kunt u zien welke medewerkers dit zijn. Ook dan kunt u weer naar de medewerkerskaart toegaan om een rol toe te voegen of mogelijk te verwijderen.

Heeft u meer vragen met betrekking tot rollen of Synergy in het algemeen, neem dan contact met ons op door te bellen naar: 0174-210370. Bekijk ook eens onze LinkedIn, Facebook en Twitter pagina's!

24 oktober 2013

SEPA, het schiet nu op!

Door Lennard Toma

sepa proofHet duurt niet lang meer, nog minder dan 4 maanden, dan is SEPA een feit. SEPA, de Single European Payment Area, is er zodat vrijwel heel Europa één format heeft qua betalingen, vanaf 1 februari 2014.

Voor uw Exact Software komt de laatste patch voor SEPA en Digipoort medio november uit. Wacht niet tot de patch er is. U kunt nu al een aantal veranderingen in uw administratie toepassen.

U kunt bijvoorbeeld al uw rekeningnummers aanpassen naar IBAN, dit kunt u dan in uw administratie (briefpapier, offertes, facturen, enz.) doorvoeren. Uw IBAN kunt u opvragen via de volgende website: http://www.ibanbicservice.nl/

Wanneer u aangiftes doet via BAPI, kunt u nu al een PKI certificaat aanvragen, die u nodig heeft voor Digipoort. In ons blog kunt u hier meer over lezen.

Via onze tags: IBAN, SEPA, Digipoort, BAPI, PKI certificaat, kunt u meer lezen over deze veranderingen en hoe u alvast veranderingen kunt doorvoeren.

Mocht u vragen hebben over SEPA, digipoort of de andere veranderingen, dan kunt u gerust contact met ons opnemen en kunnen wij u helpen met de nodige wijzigingen. U kunt bellen naar: 0174-210370.

17 oktober 2013

Integratie kwaliteitsbeleid

Door Lennard Toma

qualityDe webinar over ISO beleid in Exact Synergy heeft gisteren plaatsgevonden. Wij hopen dat de personen die meegekeken hebbenenthousiast zijn geworden over de mogelijkheden die wij bieden. 

In deze webinar heeft Patrick het gehad over de mogelijkheid om kwaliteitsnormen en regels te integreren in uw administratie software die u dagelijks gebruikt. U hoeft daarmee niet meer in een ander systeem te gaan zoeken naar het juiste beleid of er een handboek bij te pakken. Uw kwaliteitsbeleid komt samen in uw administratieve software, de plek waar u de betreffende handelingen ook normaal gesproken uitvoert.

Heeft u de webinar niet kunnen bijwonen, maar bent u benieuwd naar de mogelijkheden van kwaliteitsbeleid (waaronder ISO kwaliteitsbeleid) in Exact Synergy, dan kunt u een vrijblijvende afspraak met ons plannen. Tijdens de afspraak zullen wij u een persoonlijke presentatie geven hoe kwaliteitsbeleid ingevoerd kan worden in Exact software, zodat uw medewerkers en collega’s sterker betrokken zullen zijn bij het beleid en dit dus ook vaker en beter zullen uitvoeren.

In de presentatie geven wij voorbeelden van de mogelijkheden met een live demo, we sommen de voordelen voor u op en laten dit daarna duidelijk zien in deze demo omgeving.

Uiteraard is deze mogelijkheid er ook voor de kijkers van de webinar, zodat u een nog duidelijker beeld krijgt.

Voor vragen met betrekking tot deze toepassing van kwaliteitsnormen en beleid in uw ERP systeem, kunt u contact opnemen met ons door te bellen naar: 0174-210370 of mailen naar info@vobucon.nl.

In een vorig blog kunt u nogmaals het overzicht zien van de voordelen van deze toepassing, klik hier om dit blog te lezen.

15 oktober 2013

Webinar van Vobucon

Door Lennard Toma

light bulbDe eerste webinar van Vobucon is morgen. In deze webinar zal Patrick Terhorst, één van de consultants van Vobucon, u meer vertellen over de mogelijkheden van kwaliteitsbeleid in Exact Synergy.

Deze webinar is gratis en voor iedereen open om te bezoeken. Tijdens de webinar heeft u de mogelijkheid om direct vragen te stellen die ter plekke worden beantwoord. Een interessante en leerzame ervaring dus!

De webinar begint om 10.00h op 16 oktober 2013. Om mee te kunnen kijken is het nodig dat u zich inschrijft. Dat kan via de volgende link:

http://www.anymeeting.com/PIID=E958D981804B38

U hoeft alleen uw emailadres en naam in te vullen. U krijgt dan een bericht wanneer de webinar start.

We hopen u morgen virtueel te zien bij de webinar!

Voor meer informatie kunt u bellen naar 0174-210370.

10 oktober 2013

Verzamelfacturen overzichtelijk maken

Door Lennard Toma

Het komt wel eens voor dat u meerdere facturen verzameld op één factuur, wanneer u deze bijvoorbeeld wilt afdrukken. Dan staan alle regels en artikelen in één overzicht. Het kan dan voorkomen dat eenzelfde artikel meerdere keren in de factuur staat. Dit zorgt ervoor dat de factuur onduidelijker wordt.

Verdichten

In Exact Globe kunt u dit tegengaan met de optie verdichten. Deze optie vindt u wanneer u naar Factuur>> Invoer>> Afdrukken/verwerken gaat en daar naar op het tabblad geavanceerd klikt. U ziet dan de optie verdichten waarbij u een keuze kunt maken op wat voor manier u de regels wilt weergeven in de factuur. Wanneer u de keuze maakt voor ‘artikel’, dan wordt het artikel dat meerdere keren wordt weergegeven in één regel geplaatst en wordt het aantal bij elkaar opgeteld. Zo blijft uw factuur overzichtelijk en geeft u een professionele indruk.

Mocht u nog vragen hebben over de factuurindeling via Exact Globe, dan kunt u met ons contact opnemen via 0174-210370.

09 oktober 2013

'Achter de schermen'

Door Lennard Toma

henriette 2In deze editie van 'achter de schermen' bij Vobucon hebben we een gesprek met Henriëtte Hazewindus. Ze is medeverantwoordelijk voor de sales, administratie, inkoop en onderhoudt het contact met klanten.

1. Hoe lang ben je in dienst bij Vobucon?

Deze maand (oktober) zit ik 11 jaar bij Vobucon. Ik werk parttime, want thuis heb ik 2 meiden (12 en 8) en een jongen (5). Vorig jaar zijn we getrouwd, na 23 jaar “verkering”, samen met de kinderen erbij, heel bijzonder was dat.

2. Wat zijn je belangrijkste en leukste werkzaamheden, en waarom?

Mijn functie is heel afwisselend, ik doe administratie, sales, inkoop en sinds dit jaar ga ik ook naar klanten toe. Erg leuk om mensen persoonlijk te ontmoeten. Met vele klanten heb ik al jaren telefonisch contact en nu heb ik er ook een gezicht bij en zij ook! Dat maakt het contact toch leuker. Persoonlijk contact is de basis voor een goede relatie met de klanten.

3. Wat kunnen klanten van jou verwachten?

100% inzet en loyaliteit!

4. Wat is het meest uitdagende dat je hebt meegemaakt bij Vobucon?

Het omschakelen naar een actief verkoop beleid. De tijd dat de orders aan kwamen waaien is voorbij. De klanten overtuigen dat ze moeten kiezen voor Vobucon

5. Wat zijn jouw ideeën over de toekomst van Vobucon?

Op dit moment werk ik samen met allemaal enthousiaste collega’s, die stuk voor stuk hun eigen kwaliteiten hebben. Deze kwaliteiten vormen de perfecte mix voor een gezond bedrijf, dus aan ons zal het niet liggen! En als nu heel Nederland uit deze “crisis” weet te klimmen en wat positiever wordt zie ik de toekomst voor Vobucon zonnig tegemoet.  

6. Wil je verder nog iets kwijt?

Positief denken. “Wij” Nederlanders zijn veel te negatief, dat komt onze economie niet ten goede.  

Wilt u meer van ons weten, klik dan hier voor de andere 'achter de schermen' interviews.

03 oktober 2013

Exact Live, the day after

Door Lennard Toma

Afgelopen woensdag 2 oktober heeft Exact en partners, inclusief Vobucon natuurlijk, Ahoy bezet met Exact Live ’13. Een Ahoy vol ondernemers uit alle hoeken van Nederland. Er werden contacten gemaakt, gediscussieerd, ideeën en informatie uitgewisseld en er werd veel gelachen.Exact live beursvloer

De stand van Vobucon werd goed bezocht, de sessies en sprekers waren inspirerend, pragmatisch en vaak grappig en leuk om naar te kijken en luisteren.

Exact live1

Exact live2

Na de Boston Tea Party sloot Glennis Grace Exact Live af met een mooi optreden!Glennis grace exact live

Als u er niet bij bent geweest heeft u zeker wat gemist. Wij hopen allemaal dat er volgend jaar nog een Exact Live zal plaatsvinden, waarbij u ook aanwezig kunt zijn.

Tags
Exact Vobucon
27 september 2013

Het vernieuwde Mijn Exact Online

Door Lennard Toma

exact onlineBinnen Exact Online zijn al regelmatig wat nieuwe updates langsgekomen. Deze betreft een vernieuwing van Mijn Exact Online, het persoonlijke deel.

Vanaf deze update is al uw persoonlijke informatie onderverdeeld in één Mijn Exact Online. Dit zijn uw menu’s en instellingen die u vanaf één punt goed kunt bereiken.

Hier bevindt zich onder andere uw abonnement, relatiegegevens, profiel, gebruikersinstellingen en uw rechten. Daarnaast heeft u hier de mogelijkheid om de apps in te zien die toegang hebben tot uw Exact Online gegevens.

U kunt deze vernieuwingen inzien door op uw eigen naam te klikken rechtsboven aan uw scherm van Exact Online.

Mocht u nog vragen hebben betreffende de vernieuwingen of over Exact Online in het algemeen, kunt u ons bereiken op: 0174-210370.

25 september 2013

Digipoort updates

Door Lennard Toma

DigipoortIn een vorig blog heeft u kunnen lezen over hoe BAPI wordt vervangen door Digipoort. Als u op dit moment BAPI gebruikt om uw aangiftes te doen, dan moet u zeker het volgende goed doornemen.

Exact software zal in het 4e kwartaal van 2013 klaar zijn om de btw/icp aangifte in het juiste formaat aan te bieden aan de belastingdienst.

Voor u is het belangrijk dat u van tevoren een PKI certificaat heeft aangevraagd. U vraagt het certificaat aan bij uw eigen service provider. De lijst van de providers en hun websites staan in volgend blog.

De aanvraagprocedure kan al gauw 6 tot 8 weken of misschien zelfs langer duren, afhankelijk van uw provider. Vraag het daarom zo snel mogelijk aan.

Mocht u hier nog vragen over hebben kunt u uiteraard met ons contact opnemen.

20 september 2013

Veranderingen salarisadministratie 2014

Door Lennard Toma

Prinsjesdag2De Koning heeft op Prinsjesdag de Troonrede gepresenteerd. Daarnaast zijn de Miljoenennota en het Belastingplan voor 2014 bekend gemaakt.

Hieronder bespreken we een aantal punten die van invloed zijn op uw salarisadministratie in 2014.

 • De verplichte invoering van werkkostenregeling zal er pas in 2015 komen in plaats van in 2014. Dit uitstel komt door de plannen om deze regeling eenvoudiger te maken.
 • De loon- en inkomstenbelasting gaat stapsgewijs omlaag na 2014, zodat in 2017 het tarief is gewijzigd tot 0,23% lager dan dat het nu is.
 • De crisisheffing hoge lonen wordt met een jaar verlengd. Ook in 2014 dient de werkgever 16% crisisheffing te betalen over het deel van het loon van werknemers dat meer bedraagt dan € 150.000.
 • De inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (ZVW) daalt in 2014 van 5,65% naar 5,4%. Deze premie moet door bepaalde werknemers zelf betaald worden, zoals pseudo-werknemers. Wat de werkgeversheffing ZVW in 2014 wordt is nog onbekend.
 • De WW-premie stijgt naar 2,30% in 2014.
 • De gemiddelde sectorpremie zal in 2014 dalen naar 2,67%. Dit is gemiddeld, dus per sector zal deze premie verschillen.
 • De heffingskortingen worden niet voor de inflatie gecorrigeerd.
 • De algemene heffingskorting wordt verhoogd met € 99. Inkomens boven € 19.645 zal de algemene heffingskorting geleidelijk wordt verlaagd naar € 0 in 2016.
 • De arbeidskorting gaat in 2014 omhoog. De maximale arbeidskorting stijgt in 2014 met € 374 naar € 2.097. De maximale arbeidskorting wordt voor hoge inkomens in stappen afgebouwd tot € 0. Vanaf 1 januari 2017 krijgen werknemers met een inkomen hoger dan € 110.000 geen arbeidskorting meer. De maximale arbeidskorting van lage inkomens neemt de komende jaren toe.

 

Als u wijzigingen in uw Exact Software wilt toepassen samen met één van onze consultants, dan kan dat. Bel daarvoor naar: 0174-210370.

 

Tags
Tips
18 september 2013

Rapporten aanmaken met Crystal Reports

Door Lennard Toma

Als u wilt monitoren hoe alles de laatste periode is verlopen en dit wilt afbeelden in overzichtelijke rapporten, dan kunt u gebruik maken van Crystal Reports.

crystalreportsDeze software is speciaal ontwikkeld, zodat u vanuit verschillende databronnen duidelijke inzichtbare rapportages kan maken. Daarmee kunt u iedereen van uw afdeling duidelijk informeren en instrueren aan de hand van de rapportages.

Crystal Reports biedt een groot scala aan rapportages aan. Zo kunt u simpele kolomlijsten aanmaken of complexere grafieken, subrapporten en kruistabellen. De opmaakmogelijkheden hierin zijn erg groot, zodat u de meest gewenste layout kunt gebruiken waarin uw verhaal sterker wordt.

De rapporten uit Crystal Reports zijn gemakkelijk te zien op uw scherm of op papier. Uiteraard kunt u de rapportages eenvoudig exporteren naar PDF, excel, text of CSV bestanden.

Wilt u ook beschikken over een geweldige tool waarmee u rapportages kunt maken die overzichtelijk en duidelijk zijn? Neem dan contact op met ons voor de mogelijkheden. Natuurlijk kunt u ons ook bereiken voor vragen over dit product of klik hier voor meer info.

13 september 2013

Het is bijna zover!

Door Lennard Toma

Nog even en dan is het zover, nu nog minder dan 3 weken. Exact Live ’13 in Ahoy Rotterdam. Op woensdag 2 oktober 2013 staat dit speciale evenement gepland. Vobucon is als één van de Exact Partners uiteraard aanwezig. Kom langs bij onze stand voor een leuke actie, een praatje en om ideeën uit te wisselen over nieuwe mogelijkheden binnen uw administratieve automatisering.

Exact live3

Exact heeft een flink aantal bekende sprekers naar dit event getrokken die u nieuwe energie, motivatie en ideeën zullen geven. Bijvoorbeeld:

-          Alexander Klopping over de nieuwste app trends (bekend van DWDD)

-          Joep van Deudekom en Rob Urgert met een interactieve quiz (bekend als cabaretiers)

-          Prof. Dr. Willem Vermeend over digitalisering wereldeconomie (oud-staatssecretaris en minister)

-          Karl Raats over creatief boekhouden

-          Annemarie van Gaal over groot denken

-          Martijn Aslander over slimmer werken

Er zijn nog vele andere sessies en sprekers die u kunt meemaken op Exact Live ’13. Toegang is gratis. Het enige wat u hoeft te doen is registreren door op de volgende link te klikken en de stappen te doorlopen.

http://inschrijven.exactlive.nl/

Dit event kunt u echt niet missen. Kijk voor meer informatie over het programma en de sprekers op:

http://www.exactlive.nl/

We zien u op 2 oktober!

11 september 2013

Webinar: ISO beleid in Exact Synergy

Door Lennard Toma

Op woensdag 16 oktober 2013 van 10.00h-10.30h zal Patrick Terhorst de eerste live webinar van Vobucon presenteren. Tijdens deze webinar wordt u van achter uw eigen bureau meegenomen door Patrick in een presentatie waarin u mee kunt kijken en via een chat functie vragen kan stellen.Workplace Webinar

Het onderwerp dat Patrick zal bespreken met u is: ISO beleid in Exact Synergy.

In een eerder blog heeft u kunnen lezen dat Vobucon in staat is om het kwaliteitshandboek, dat vereist is voor een ISO 9001 certificaat, in Exact Synergy kan zetten op een manier waarop u vrij eenvoudig:

-          Bijpassend beleid kunt inzien tijdens elke handeling

-          Klachtenbehandeling kunt terugvinden en overzien

-          Functieprofielen kunt bekijken van al uw medewerkers

-          Direct afwijkingsrapporten bij de hand heeft

Uw medewerkers zullen meer dan ooit betrokken zijn in het werken volgens en met de ISO richtlijnen. Het certificaat behalen of toekomstige audits doorstaan wordt daarmee gemakkelijker dan ooit.

Patrick zal in deze webinar de bovenstaande punten en andere voordelen verder uitleggen en onderbouwen met voorbeelden in onze demo-omgeving van Exact Synergy. U zult direct inzicht krijgen in wat Vobucon voor u kan betekenen op dit gebied.

Deze webinar is volledig gratis en duurt een half uur. U kunt zich aanmelden door op onderstaande link te klikken en u te registreren:

http://www.anymeeting.com/PIID=E958D981804B38

Heeft u nog vragen over de webinar of naar aanleiding ervan, bel dan gerust naar: 0174-210370.

We kijken uit naar uw aanwezigheid bij de webinar op 16 oktober.

04 september 2013

'Achter de schermen'

Door Lennard Toma

We zijn nu met Achter de Schermen bij de ‘Vo’ van Vobucon aangekomen: Steef Vos.

1. Wat zou je kunnen stellen als jouw expertise gebiedSteef Vos?

Eigenlijk zouden mijn klanten deze vraag het beste kunnen beantwoorden. Als je het me dan toch vraagt zou ik zeggen dat mijn expertise ligt op het vlak van het goed kunnen doorgronden van administratieve automatiseringswensen van klanten en deze vervolgens vertalen naar passende oplossingen. Het goed kunnen verplaatsen in de situatie van de klant is hierbij van essentieel belang. Alhoewel de software een middel en zeker geen doel is, is uitgebreide kennis van de diverse mogelijke software oplossingen wel strikt noodzakelijk om de uiteindelijke efficiency slag te kunnen maken. Software heeft altijd mijn interesse gehad. Zo heb ik ruim 20 jaar ervaring met de oplossing van Exact Software. Van een eenvoudig financieel DOS pakket naar een uitgebreide ERP oplossing met back- (Exact Globe Next) en frontoffice (Exact Synergy Enterprise) integratie. Fantastisch om te zien hoe snel de ontwikkeling op software vlak zich opvolgen.

2. Wat maakt jouw werk in Vobucon zo leuk?

De afwisseling. Ieder project is weer anders. Een efficiencyslag bij de klant kunnen maken en daarmee kosten reductie kunnen realiseren voor de klant is enorm bevredigend. Helemaal in tijden waarin het allemaal wat minder lijkt te gaan kan een goede automatisering het verschil maken. Mooi om dit samen met de klant te kunnen realiseren. Vobucon heeft de juist samenstelling om klanten op dit vlak optimaal te kunnen bedienen: veel kennis en ervaring, maar door de beperkte omvang heel erg flexibel.

3. Waarmee onderscheidt, volgens jou, Vobucon zich van andere partners van Exact?

Vobucon voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen van de software oplossingen waar zij partner van is. Kosten nog moeite worden gespaard om kennis naar het hoogste niveau te tillen. Goede technische- en functionele kennis aangevuld met de bedrijfskundige en -administratieve achtergrond van onze consultants is al ruim 12 jaar een succesformule gebleken.     

4. Wat zijn op dit moment spannende/interessante ontwikkelingen in de branche?

De ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Documentbeheer bijvoorbeeld heeft een enorme vlucht gemaakt. Papierloos werken is geen toekomst meer maar bij veel van onze klanten al lang het heden. Zowel qua vastlegging als verwerking van in- en uitgaande documentstromen bieden wij onze klanten mooie oplossingen. Ook het ‘online werken, werken in de cloud’ lijkt gemeengoed te zijn geworden. De drempel die er vroeger was lijkt te zijn verdwenen of in ieder geval flink te zijn verlaagd. Verbeterde beveiliging en performance lijken debet te zijn aan deze ontwikkeling. Ook Vobucon is meegegaan met deze ontwikkeling en biedt al enige tijd diverse online en hosted oplossingen.   

5. Wat kunnen klanten in de toekomst verwachten van Vobucon en van jou persoonlijk?

Vobucon kiest altijd voor ‘proven technology’. Nieuwe oplossingen worden niet altijd direct geadopteerd, maar worden na bewezen zekerheid en betrouwbaarheid aan de productportfolio toegevoegd worden. Dit zorgt er voor dat wij ook in de toekomst onze klanten solide en betrouwbare oplossingen kunnen blijven bieden. Van mij persoonlijk kunnen klanten er op blijven rekenen dat ik klaar sta voor ze en bereid ben om mee te denken met toekomstige ontwikkelingen om een betrouwbaar, flexibel en gebruikersvriendelijk automatiseringssysteem te kunnen blijven garanderen.  

6. Heb je zelf nog bericht aan de lezers?

Via deze weg wil ik onze klanten bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen en de mooie samenwerking die ik dagelijks mag ervaren. Dit maakt dat ik mijn werk met heel veel plezier doe.

 

Maakt u nog geen gebruik van onze dienstverlening, maar bent u wel erg geïnteresseerd in wat Vobucon te bieden heeft? Bel dan naar: 0174-210370 of neem contact met ons op via Twitter.

30 augustus 2013

Van Synergy ASP naar Synergy Enterprise

Door Lennard Toma

In deze blogpost willen we een aantal redenen geven waarom u het gebruik van Exact Synergy ASP zou moeten upgraden naar Exact Synergy Enterprise. Elk bedrijf heeft zo zijn eigen behoeftes, waardoor verschillende bedrijven verschillende redenen kunnen hebben om over te gaan naar Enterprise of te blijven bij ASP. Toch zijn er een aantal functionaliteiten binnen Synergy Enterprise die men niet over het hoofd kan zien.

upgrade

 

 1. Verbeterde verkoop voorspelling: Doordat u in een verkoop cyclus tussen 2-10 verkoop stadia kunt instellen, worden de voorspellingen voor de verkoop veel nauwkeuriger. Er is daardoor meer inzicht in de cashflow en de verkoopactiviteiten.
 2. Document Management: Er zijn meerdere document management functies die Enterprise heeft die ASP niet heeft, maar het fijnste is het drag-and-drop systeem. Daarmee kunt u allerlei documenten en andere objecten van uw bureaublad slepen naar Synergy, wat ervoor zorgt dat het erin staat.
 3. Investering in de software: Exact investeert meer tijd en geld in Synergy Enterprise dan in ASP. Dat betekent dat u meer updates bij Enterprise krijgt en de nieuwste snufjes als het gaat om dit systeem. ASP updates zijn er meer voor onderhoud en minder frequent dan de ongeveer 3 maal per jaar updates die er wel zijn voor Enterprise.
 4. Aanpasbaarheid: Synergy Enterprise heeft vele mogelijkheden om het systeem zo veel mogelijk aan te passen aan de behoeftes van de gebruiker. Zo kunt u knoppen veranderen, het uiterlijk ervan, maar ook hoe rapporten eruit komen te zien.
 5. Toegankelijkheid: Tegenwoordig is het steeds belangrijker dat men overal data kan inzien, overal kan inloggen etc. Met Synergy Enterprise kunt u via uw mobiele telefoon of tablet Synergy inzien. Dit kan niet met ASP.

 

Exact Synergy ASP is een goed systeem. Maar met Exact Synergy Enterprise heeft u meer voordelen. Uiteraard is het van belang om te kijken of het voor uw bedrijf geschikt is om ASP te updaten naar Enterprise. Wij kunnen met u meedenken als u de update overweegt om te kijken of het bij uw bedrijf past en wat voor voordelen u hiermee behaalt. U kunt ons bereiken door te bellen naar: 0174-210370. Ook voor vragen hierover kunt u contact met ons opnemen.

28 augustus 2013

IBAN en BIC voor Duitse rekeningnummers

Door Lennard Toma

DuitsebankenBij uw Nederlandse rekeningnummers heeft u de mogelijkheid om deze van IBAN en BIC te voorzien. U heeft deze nummers kunnen vinden op uw rekeningafschriften en op de IBAN BIC Service. U heeft IBAN nodig, omdat dat de nieuwe rekeningnummers zijn en die daarmee ook internationaal gebruikt kunnen worden. De BIC is de Bank-Identificatie-Code die u eventueel nodig zult hebben. Zo heeft elke bank een unieke code, die in aanvulling op het rekeningnummer zorgt voor een internationaal uniek rekeningnummer.

Mogelijk heeft u ook Duitse rekeningnummers. De IBAN en BIC van Duitse rekeningnummers zijn niet verkrijgbaar via de IBAN BIC Service, want deze staan niet in hun databank. Om toch de IBAN en BIC nummers te krijgen, kunt u de volgende stappen uitvoeren:

 1. Download de applicatie: SEPA Account Converter, door hier te klikken. Installeer de applicatie.
 2. Exporteer uw Duitse rekeningnummers door gebruik te maken van de IBAN BIC Service Tool. Deze tool kunt u downloaden door hier te klikken. Een uitleg over het gebruik van de tool kunt u hier vinden.
 3. Daarna kunt u via het volgen van deze stappen Duitse rekeningnummers aanvullen met de IBAN en BIC.

Mocht u er niet helemaal uitkomen of heeft u nog steeds vragen. Neem dan contact met ons op voor een verdere uitleg.

23 augustus 2013

Productieplanning beheersen met Visual Scheduler

Door Lennard Toma

U produceert producten. Vaak moeten de producten aan worden gepast aan de wensen van de klant. Hierbij moet u veel custom gemaakte productvariaties ontwerpen en opleveren. Het kan zelfs zo zijn dat tijdens het productieproces er wijzigingen in het plan moeten worden aangebracht. Het is daarmee van essentieel belang snel de planning te kunnen veranderen. Spreadsheets volstaan niet meer om in een steeds veranderende productieomgeving efficiënt te kunnen werken.Productieplanning

Met Exact Visual Scheduler kan dat wel. Dit is een onderdeel van de module E-Speciaalorder, waarmee u uw whiteboard of voorheen gebruikte spreadsheet zo kunt overzetten naar Exact Globe. U krijgt daarmee een beheersbaarder en meer inzichtelijkere productieplanning. Visual Scheduler bespaart u tijd, doordat u minder bezig bent met het verschuiven van productieorders.

Visual Scheduler biedt ook de mogelijkheid om ploegen te definiëren. U kunt daarmee de capaciteit die nodig is in stellen. De ploegen kunt u koppelen aan één of meerdere bewerkingsstations.

Doordat alles in één duidelijke omgeving is vastgesteld kunt u moeiteloos schakelen tussen de planning, maar ook de uiteindelijke facturatie bijvoorbeeld, omdat u toch al in Exact Globe werkt hiermee. Alles komt daarmee duidelijk in één goed te gebruiken software terecht.

Meer informatie over Exact Visual Scheduler? Neem dan contact op met ons door te bellen naar: 0174-210370.

22 augustus 2013

Contactpersonen aan meerdere relaties koppelen

Door Lennard Toma

U heeft bij een klantrelatie een bepaalde contactpersoon. Maar deze relatie heeft meerdere vestigingen, waar u afzonderlijk een aparte klantenkaart aan vast heeft hangen. Gelukkig is het wel zo handig dat de contactpersoon dezelfde is over alle vestigingen heen. Voorheen zou u dan bij de klantenkaart van elke vestiging de contactpersoon opnieuw en opnieuw moeten invullen. Een tijdrovende bezigheid.

Gelukkig hoeft dat niet meer. Vanaf productrelease 251 in Exact Synergy kunt u aan een contactpersoon meerdere relaties koppelen. Zo hoeft u de gegevens van de contactpersoon maar één keer in te voeren en daarna te klikken op de relaties.

simplificationU doet dit als volgt. U gaat naar de desbetreffende contactpersoon. Rechtsonder ziet u een knop ‘toevoegen’, klik hierop. U ziet dan de mogelijkheid: ‘contactpersoon toevoegen aan een relatie’, daar klikt u op. Vervolgens kunt u de relatie kiezen waaraan u de contactpersoon wilt koppelen. U bevestigt dit door rechtsonder op de knop ‘bevestigen’ te drukken en daarna op ‘bewaren’. De contactpersoonsgegevens staan nu bij meerdere relaties.

Heeft u meer vragen met betrekking tot Exact Synergy, neem dan contact met ons op door te bellen of stuur een bericht naar ons Twitter account.

21 augustus 2013

Goedkeuring terugdraaien in Exact Globe

Door Lennard Toma

Met Exact Software kunt u voorafgaand aan het doorvoeren of doorsturen van bepaalde betaling een goedkeuring aanvragen. U kunt dan de een persoon of rol aanwijzen die de desbetreffende betaling goedkeurt voor u. Dit kan via Cashflow>> Betalingen>> Fiatteren. Wanneer de betaling is goedgekeurd zal de betaling naar Cashflow>> Betalingen>> Verwerken worden gestuurd. Daarna kan de betaling dus verwerkt worden.

Het kan alleen voorkomen dat u de betaling goedkeurt, maar er opeens achter komt dat dit toch niet bedoeling is approval reversalsgeweest of door nieuwe informatie wilt u dit terug kunnen draaien. U kunt uw goedkeuring ongedaan maken. Daarmee komt de betaling weer terug te staan in ‘te fiatteren’ betalingen. Dit kunt u doen door naar Cashflow>> Betalingen>> Fiatteren te gaan. Vanuit hier kunt u klikken op ‘tonen’. Dan vinkt u ‘Reeds gefiatteerd’ aan. U ziet dan de posten die al goedgekeurd zijn. Om het terug te draaien klikt u op de post die u wilt wijzigen, daarna klikt u op fiatteren. Er verschijnt een venster met de tekst Reeds gefiatteerd. U klikt op doorgaan, waardoor de goedkeuring ongedaan wordt gemaakt.

Als u wilt controleren of de goedkeuring daadwerkelijk ongedaan is, dan kunt u op actualiseren klikken. U zult dan zien dat de post verdwenen is uit het overzicht van ‘reeds gefiatteerd’.

Mocht u meer vragen hebben over goedkeuringen in Exact Globe, het terugdraaien ervan of andere vragen met betrekking tot Exact software, neem dan contact met ons op: 0174-210370.

16 augustus 2013

Projectnummers automatisch aanmaken

Door Lennard Toma

In Exact Synergy kunt u nieuwe projecten aanmaken. Bij het aanmaken van een project kunt u een projectnummer als identiteit zelf toevoegen. Maar het zou natuurlijk mogelijk kunnen zijn dat u een overzicht wil houden van de projecten en ik welke volgorde ze zijn aangemaakt. Dan is het handig als deze projectnummers automatisch gegenereerd kunnen worden.

Dat kan. Als u in Synergy naar Projecten>> Inrichting>> Diversen>> Instellingen gaat, dan ziet u Genereren (Projectcode). Wanneer u deze knop aan vinkt en u het eerstvolgende beschikbare projectnummer intikt, dan zal de volgende keer bij een nieuw project dit nummer worden gebruikt. Daarna zal het nummer wat er op volgt automatisch worden gegenereerd. Dat is wel zo makkelijk.Project instellingen

Uiteraard kunt u, ook al is de optie aangevinkt, nog altijd de projectnummers aanpassen als u dat wilt, bij het aanmaken van een nieuw project.

Mocht u nog vragen hebben over projecten aanmaken en projectnummers genereren of andere vragen over Exact Synergy, kunt u ons altijd bereiken op: 0174-210370. U kunt uw vragen ook stellen via onze social media: Twitter of Facebook.

15 augustus 2013

Houd ons blog bij via Twitter

Door Lennard Toma

In het blog van Vobucon heeft u de afgelopen maanden veel bruikbare informatie kunnen zien langskomen over Exact, onze oplossingen waaronder andere software en over events die eraan zitten te komen, zoals Exact Live ´13.twitter1

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste blogupdates die op de Vobucon website verschijnen kunt u ons volgen via Twitter. U vind hier de nieuwste updates naast een aantal andere meldingen. Super handig om de nieuwste ontwikkelingen te volgen en bij te blijven.

Vergeet naast Twitter ook eens een kijkje te nemen op onze LinkedIn bedrijfspagina en ons hier te volgen, want ook hier vind u de laatste nieuwtjes.

Wilt u zelf input geven over problemen bij producten of heeft u andere vragen of opmerkingen met betrekking tot administratieve software, wordt dan lid van de LinkedIn groep: Administratieve Software.

U kunt op één van bovenstaande links klikken of klik op één van onze social media buttons.

14 augustus 2013

Qics: Handige urenregistratie software

Door Lennard Toma

Als dienstverlenend bedrijf heeft u te maken met projecten en de uren die daarin worden gestoken. Het is daarom nodig om duidelijk uw uren bij te houden. Dat is overzichtelijk voor de klant en natuurlijk voor u en uw bedrijf.

Met de software van Qics kunt u uw urenregistratie duidelijk bijhouden.Qics

De module QicsTime zorgt ervoor dat u direct een inzicht heeft in uw lopende projecten en de uren die in het project zijn gestoken.  Daarnaast kunt u eenvoudig de koppeling maken naar de facturatie van een afgesloten project, omdat alle uren in een duidelijk overzicht verschijnen.

Een andere module van Qics heet QicsPlanner. Hiermee kunt u eenvoudig uw medewerkers in het project plannen met de gewenste uren. U krijgt een overzicht van de bezetting en de voortgang van een project. QicsPlanner zorgt er ook voor dat planningen in agenda’s van QicsTime, Outlook en Exact Synergy bij elkaar gevoegd worden in QicsPlanner, zodat u niet met dubbele afspraken te maken heeft.

Met Qics bent u daarmee voorzien van duidelijke software die helpt bij de urenregistratie.

Wilt u meer informatie over Qics, klik dan hier. Wilt u informatie van één van onze medewerkers over Qics of wilt u een vrijblijvende demonstratie, aarzel dan niet om te bellen naar: 0174-210370.

12 augustus 2013

Documenten laten goedkeuren in Synergy

Door Lennard Toma

U kunt uw documenten laten goedkeuren, voordat ze mogen worden ingelezen door klanten, andere medewerkers of partners in Exact Synergy. Het fiatteren van documenten zorgt ervoor dat u zeker bent van uw document en het met een vertrouwd gevoel uit kan sturen.

Documenten kunt u laten goedkeuren door in Synergy naar Documenten>> Inrichting>> Document >> Types te gaan. U bent dan bij de instellingen van het Fiatterendocument en kunt hier aanvinken of het document moet worden goedgekeurd. Daarnaast kunt u aangeven door wie het moet worden goedgekeurd. Dit doet u door aan te geven welke rollen de personen moeten hebben die het moeten gaan fiatteren. Onder het tabblad Publiceer kunt u deze instelling vinden.

Als u merkt dat u de optie van het goedkeuren niet heeft aangevinkt, maar het document toch moet worden goedgekeurd, dan kan dat te maken hebben met het beveiligingsniveau van het documenttype. Zo moeten documenten met een beveiligingsniveau van 0, 1 of 2 altijd worden goedgekeurd. Dus als u dit niet wilt, zult u het beveiligingsniveau van het documenttype moeten veranderen naar een hoger niveau.

Mocht u er niet uit komen of wilt u meer informatie over het goedkeuren van documenten in Synergy, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

09 augustus 2013

Exact Live '13 Programma

Door Lennard Toma

Op 2 oktober 2013 staat Exact Live ’13 op de planning in Ahoy Rotterdam. Hieronder een overzicht van de planning van het event:

8.30h-10.15h: Ontvangst, Registratie en Exact Live Plaza

9.00h-10.15h: Optionele sessies

10.30h-11.45h: Plenair programma

11.45h- 17.00h: Breakout sessies en Exact Live Plaza

17.00h-18.00h: Sluitingsfeest en hapjes en drankjes

Exact live2Bij de verschillende sessies zijn vele leuke en interessante sprekers aanwezig. De sprekers hebben uiteenlopende onderwerpen, die inspirerend en bruikbaar kunnen zijn. Naast de verschillende sessies is er genoeg ruimte om te netwerken op het Exact Live Plaza.

Uiteraard zal Vobucon ook aanwezig zijn. Kom ons vooral even bezoeken op het Exact Live Plaza.

Heeft u zich nog niet ingeschreven? Meld u dan snel aan via de volgende site: http://inschrijven.exactlive.nl/

Uitgebreidere informatie over Exact Live kunt u hier vinden. Natuurlijk zijn wij ook bereid u meer informatie te geven over dit bijzondere event, klik hier voor onze contactgegevens.

We hopen u er te zien. Tot dan!

Tags
Exact Vobucon
07 augustus 2013

Documenten digitaliseren met Elvy

Door Lennard Toma

Met het softwarepakket van Elvy digitaliseert u veel invoer van papierwerk. Bij het inscannen van documenten kan Elvy namelijk precies lezen bij welke relatie, factuurnummer of elke andere categorie hoort, digitaliseert het en koppelt het document aan het bijbehorende programma.

elvyNaast documenten inscannen kan met de module Onkosten Declaratie heel gemakkelijk en efficiënt onkosten worden gedeclareerd, door de medewerker dit zelf in te laten voeren, met gebruik van bijvoorbeeld een smartphone. De verantwoordelijke manager ziet het in en keurt de declaratie goed. Dit wordt doorgestuurd naar de financiële administratie die het afhandelt.

Bij uw facturenregistratie kan Elvy zorgen voor minder fouten, doordat spookfacturen gemakkelijk worden onderschept. Ook hierbij moet een document worden in gescand, die Elvy doorstuurt naar degene die de opdracht heeft aangemaakt.

Elvy neemt zo veel invoerwerk uit handen. Dit bespaart u veel tijd die u anders kunt benutten voor het optimaliseren van uw bedrijfsactiviteiten.

Voor meer informatie over Elvy, klik hier. U kunt uiteraard ook contact op nemen met ons om meer over de mogelijkheden van deze software te weten te komen.

06 augustus 2013

Exact Online op uw Ipad

Door Lennard Toma

De app voor Exact Online is al langer beschikbaar, maar nu heeft Exact de app geoptimaliseerd voor de Ipad. U kunt daarmee waar dan ook uw financiële gegevens bekijken op uw Ipad. U kunt openstaande posten en ook relaties met klanten bekijken.

Daarnaast kunt u nieuwe financiële gegevens uploaden. Dit betekent dat u nu ook via de app PDF bestanden die u ontvangt kan uploaden, zoals inkoopfacturen, bankafschriften en meer. Zodra ze zijn geüpload kunt u ze direct in uw administratie zetten.iPad Exact online

U heeft ook de mogelijkheid om met deze app in contact te staan met uw accountant. Wanneer uw accountant iets heeft aangemaakt, ziet u dat in uw app, want deze zal zich continu bijwerken. U kunt dan vrij eenvoudig de door uw accountant opgestuurde informatie doornemen en goedkeuren of afkeuren.

De app kunt gemakkelijk downloaden via de appstore op uw Ipad. Deze app voor de Ipad is daarmee een prettige en eenvoudig te gebruiken tool die u inzicht in uw financiële gegevens geeft, waar u ook bent. Helemaal prettig voor als u in het buitenland bent.

Wilt u meer weten over de app of Exact Online, wij geven u graag advies en informatie. Bel naar: 0174-210370.

02 augustus 2013

Gemakkelijk documentbeheer met AutoDoc HSE

Door Lennard Toma

Uw bedrijf heeft te maken met ongelofelijk veel papierwerk. Documenten die binnenkomen moet u dan registreren onder een naam en klant, daarnaast moet u uitgaande documenten allemaal voorzien van uw huisstijl. Dit neemt allemaal veel tijd in beslag die u liever besteedt aan uw opdrachten.autodoc

Vobucon levert de software AutoDoc HSE. Met deze software wordt documentbeheer vele malen gemakkelijker en sneller. De software kan uit teksten bijvoorbeeld het factuurnummer lezen, waarna AutoDoc dit document direct dit als naam geeft, wat voor u duidelijker in uw administratie kan worden geplaatst.

AutoDoc kan ook emailadressen uit uw documenten lezen en daarmee een email sturen naar de gelezen adressen. Dit bespaart u allemaal veel tijd en moeite.

De bovengenoemde voorbeelden zijn maar een paar van de vele mogelijkheden van AutoDoc HSE. Voor meer informatie kunt u kijken op onze AutoDoc pagina. Of u kunt uiteraard contact met ons opnemen door te bellen naar: 0174-210370. Kijk hier voor de andere manieren waarop u contact met ons kan opnemen. Wij lichten u graag in over de mogelijkheden.

31 juli 2013

Wordt lid van de LinkedIn Groep: Administratieve Software

Door Lennard Toma

Een aantal weken geleden is door Vobucon een nieuwe LinkedIn groep aangemaakt, Administratieve Software. Deze groep is bedoeld voor producenten, partners en gebruikers van verschillende administratieve software. Ieder lid krijgt hier een leuk, interessant en vooral ook bruikbaar platform in handen waar vragen, problemen, nieuwste updates en oplossingen kunnen worden gedeeld.The network

U kunt als klant discussies starten en aangaan met de producenten van het product wat u gebruikt of meningen horen van andere klanten die ook eenzelfde probleem ervaren. U krijgt daarmee op een informele, maar snelle manier antwoord op uw vraag.

Als producent of partner krijgt u te zien wat er bij klanten speelt op het gebied van administratieve software en komt u in contact met nieuwe klanten door vragen te beantwoorden die zij stellen. U kunt natuurlijk ook de strijd aan gaan met concurrenten door middel van discussies, om te laten zien dat u de betere dienst levert als partner of het betere product als producent.

Kortom een interessant en informeel platform voor iedereen die een connectie heeft met administratieve software. Klik hier om naar de pagina te gaan, wordt lid en discussieer mee!

30 juli 2013

Projecten in beeld met Exact PSA

Door Lennard Toma

clockwork

Tijdens een project heeft u mogelijk meerdere systemen waarin geregistreerd wordt. Een apart programma voor de urenregistratie, een ander voor calculatie, nog één voor factureren en weer een ander voor de huidige activiteiten binnen een project. Dit zorgt vaak voor onoverzichtelijkheid, wat zou kunnen leiden tot fouten en daardoor hogere kosten voor u. Met Exact PSA (Professional Services Automation) heeft u al deze punten in één overzichtelijk programma, waar alle medewerkers die betrokken zijn in kunnen kijken vanaf welke locatie dan ook.

Uw urenregistratie wordt overzichtelijk doordat medewerkers gemakkelijk hun uren kunnen invoeren, ook via een app op smartphone of tablet. U heeft daarmee een duidelijk beeld van alle uren die worden gemaakt en kunt daarmee sneller en gemakkelijker factureren.

Wanneer een project aan de gang is, kan het voorkomen dat uw klant delen van het project wil aanpassen. Exact PSA zorgt voor een flexibel project management systeem, waarin u gemakkelijk delen van het project kan aanpassen wanneer u maar wilt.

Doormiddel van reports in Exact PSA krijgt u een duidelijk en up-to-date beeld van de activiteiten en voortgang van uw projecten. U kunt daarmee snel bijsturen als het nodig is.

Wilt u meer informatie over Exact PSA en wat het voor uw bedrijf kan betekenen? Stel uw vraag door te bellen naar: 0174-210370. Of neem contact op via ons Twitter kanaal.

26 juli 2013

Reporting Services in Exact Synergy

Door Lennard Toma

Wist u dat Microsoft Reporting Services aan Exact Synergy kan worden gekoppeld? U krijgt hierbij de meest duidelijke overzichten van de huidige stand van zaken binnen uw bedrijf. Zoals overzichten van projecten, uw huidige financiën en nog veel meer. De reporting services zorgt voor duidelijke rapportages, wat u weer verder op weg helpt in uw planning en het eventueel bijsturen van uw activiteiten.

Microsoft Reporting Services zit standaard in uw pakket vanaf SQL 2008. U hoeft daarom geen extra kosten te maken voor dit product.

SynergyDashboard2

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de Microsoft Reporting Services in Exact Synergy bij u? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en deze mogelijkheden te bespreken! Tel: 0174-210370

24 juli 2013

Overzichtelijkheid in Service Management

Door Lennard Toma

Uw bedrijf doet aan service management. Dit betekent dat u monteurs op pad stuurt om onderhoud te plegen aan verschillende machines en apparaten. Vaak heeft u meerdere monteurs die onderweg zijn, naar verschillende machines, met verschillende mankementen. Het is voor de monteurs prettig om te weten welk apparaat en mogelijk welk onderdeel reparatie nodig heeft, welk gereedschap ze voor deze klus nodig hebben en welke onderdelen ze nodig hebben ter vervanging. Voor u is het handig om een overzicht te hebben van de activiteiten van alle monteurs en de regio’s of kwalificaties waar ze voor geschikt zijn, zodat u bij een reparatie de juiste servicemanagementmonteur er op af kan sturen, zeker als het een SLA betreft waar haast bij is. U wilt daarnaast weten of de onderdelen op voorraad zijn. Wat helemaal makkelijk zou zijn is dat monteurs hun uren en werkzaamheden direct doorgeven naar een systeem, waardoor dit direct gefactureerd kan worden.

Dit systeem is er. Exact Service Management biedt deze oplossing voor u als service management bedrijf. Alle bovenstaande punten zijn in Exact Service Management verwerkt, zodat u en uw monteurs altijd een duidelijk overzicht hebben van de taken, klanten, SLA’s, benodigd gereedschap, voorraad en te repareren onderdelen van een apparaat. Daarnaast beschikt u over een correcte facturatie.

Hiermee wordt uw responstijd verkort, is de juiste monteur altijd op de juiste plek en heeft u een duidelijk overzicht.

Meer weten? Neem dan contact ons met op voor advies en informatie over Exact Service Management.

24 juli 2013

'Achter de schermen'

Door Lennard Toma

Ditmaal in de rubriek 'achter de schermen' Paul Franx aan het woord. Paul is al bijna 10 jaar in dienst bij Vobucon.Paul Franx 2

1. Wat is jouw connectie met Exact Software?
Ik draai al ongeveer 17 jaar mee in het Exact wereldje en heb de ontwikkelingen van Exact voor Dos naar Windows en Globe tot Online dus van dichtbij meegemaakt.

2. Waar ligt jouw expertisegebied?
In al die 17 jaar heb ik bijna alle modules van Exact wel eens gezien, dat maakt mij heel allround. Als ik echter een expertisegebied moet aanwijzen, dan zou ik zeggen kennis van de database, wat zeer bruikbaar is bij het maken van rapportages. Zowel middels Excel, Crystal Reports en sinds kort ook SQL Reporting Services.

3. Wat kunnen klanten van jou verwachten?
Dat ik ze kan begeleiden in het complete implementatie traject van hun Exact software, van installatie tot inrichting en gebruikersinstructie. Maar ook het assisteren bij het maken van rapportages.

4. Wat is jouw mening over Exact Globe?
Ik vind Exact Globe een fantastisch pakket. Aangezien je vanuit diverse invalshoeken terug kunt gaan naar de oorsprong, namelijk de journaalpost. Bijvoorbeeld als je de interactieve balans hebt opgevraagd, kun je doorklikken tot op de boeking zelf.

5. Wat voor uitdagingen verwacht jij in de nabije toekomst?
Administraties zullen nog meer dan nu overstappen op digitalisering van hun administratieve processen. Denk aan het inscannen van inkomende posten en facturen. Voor ons is dit een mooie gelegenheid om onze kennis aan te wenden en de bedrijven die hierin mee willen gaan te assisteren.

Wilt u meer informatie over Exact Software, rapportages of digitalisering van andere administratieve processen, neem dan gerust contact met ons op.

19 juli 2013

ISO beleid in Exact

Door Lennard Toma

U staat op het punt een ISO certificering te ontvangen, bent van plan om aan een ISO certificaat te komen of u heeft al één of meerdere ISO certificaten. Dan wilt u er ISOnatuurlijk wel voor zorgen dat bij verschillende handelingen uw medewerkers op de hoogte zijn van het beleid wat gevoerd moet worden om het certificaat te behalen of te behouden. Dit kan in Exact!

Vobucon kan het ISO beleid bij u opzetten in Exact. Hierdoor krijgen al uw medewerkers een overzicht wat te doen bij welke handeling.

Een voorbeeld: Een ISO certificaat over kwaliteitsbeleid geeft aan dat u een offerte binnen 24 uur, na daar een afspraak over te hebben gemaakt, naar de klant stuurt. Medewerkers die via Exact een offerte zullen aanmaken, kunnen dan op beleid omtrent offertes klikken, worden geleid naar het gehanteerde ISO beleid en krijgen direct een overzicht van wat er van hun wordt verwacht, zoals een offerte binnen 24 uur sturen. Uw medewerker weet direct wat er van hem/haar wordt verwacht.

Naast het feit dat uw medewerkers goed op de hoogte zijn en altijd het beleid kunnen inzien, kunnen voorbeelden waarbij het beleid goed is uitgevoerd worden verzameld en worden getoond. Daarmee kunt u direct bewijs leveren bij een externe audit van ISO en kunt u zelf op de hoogte blijven van de uitvoering van het beleid.

Geïnteresseerd? Neem contact op met Vobucon voor meer informatie en voor een afspraak om het bij u te implementeren. Tel: 0174-210370.

17 juli 2013

Voorraadwaardering via een geplande taak

Door Lennard Toma

Het is mogelijk om een voorraadwaardering uit te voeren via een geplande taak (scheduled task) of de DOS prompt. In deze blogupdate zal dit kort uiteengezet worden.

Om een geplande taak aan te maken zult u gebruik moeten maken van het bestand ‘eastkrec.exe’. Deze kunt u vinden in de bin directory van de Exact Globe installatie. Normaal gesproken is dit ‘C:\Program files\Exact Software\Bin\’. U kunt bij het uitvoeren van de voorraadwaardering verschillende criteria definiëren in het menupad: Voorraad> Magazijnbeheer> Voorraadwaardering. Het is ook mogelijk om parameters te gebruiken voor deze criteria.

De gebruikte waarderingsmethode is gebaseerd op wat in de Voorraadinstellingen wordt aangegeven. Zodra de voorraadwaardering heeft plaatsgevonden, wordt er een verslag aangemaakt. Deze kunt u terugvinden in de usr directory van de Exact Globe installatie. Standaard is dit ‘C:\Program Files\Exact Software\usr\’. De naam van het verslag ziet er als volgt uit: ‘StockValuations_YYYYMMDDHHMMSS’, dus bijvoorbeeld: ‘C:\Program Files\Exact Software\usr\StockValuations_20130717123030’. In dit voorbeeld is de voorraadwaardering uitgevoerd op 17 juli 2013 om 12.30h en 30 seconden.

Let op dat de gebruiker die het waarderen moet uitvoeren over voldoende rechten beschikt. Hij heeft daarmee de rechten nodig die toegang verschaffen tot het menupad van Voorraad> Magazijnbeheer> Voorraadwaardering.

Wanneer u de opdracht in een geplande taak heeft opgegeven, dan ziet dit er zo uit:

 Voorraadwaardering

 

Voor meer informatie over de uitvoering een geplande taak, de voorraadwaardering in een geplande taak, de te gebruiken parameters voor DOS prompt of andere vragen met betrekking tot Exact, neem dan vooral contact op met ons: 0174-210370

16 juli 2013

Exact Globe Automatisch bijwerken

Door Lennard Toma

In deze blogpost vertellen wij hoe u Exact Globe software automatisch kan laten bijwerken naar de nieuwste versie, zonder dat u als gebruiker informatie hoeft in te voeren.

Hoe?

Het is mogelijk om een ‘unattended’ installatie uit te voeren, zonder de invoer van een gebruiker. Hiervoor zijn een aantal parameters beschikbaar welke meegegeven kunnen worden aan de ProductUpdater.EXE, NetSetup_xx.EXE of Setup_xx.EXE (xx zijn de variable voor de taal. Bijvoorbeeld voor Nederlands is dit NetSetup_NL.EXE). Met behulp van deze parameters kan automatisch een update worden uitgevoerd.

In combinatie met de Microsoft Scheduled Tasks kunnen de updates uitgevoerd worden op elke tijdstip. Een voorbeeld hoe u een scheduled task kunt invoeren kunt u vinden in de documentatie over het plannen van een import.

De parameters kunnen meegegeven worden via de Command Prompt of een snelkoppeling.
Let op: De parameters dienen in hoofdletters te worden ingevoerd.

 

Parameter

Doel

/NETDIR:

Lokatie van de netwerk distributieset waar vandaan geïnstalleerd dient te worden

/DOMAIN:

Netwerk domeinnaam

/USER:

Naam van de netwerkgebruiker

/PW:

Wachtwoord van de netwerkgebruiker

/I:

Installatie map waar Exact Globe geïnstalleerd dient te worden

/S:

Waarde 1 toont alleen invoer scherm niet, waarde 2 geen schermen.

/W:

Website om de software te downloaden.(Standaard: https://update.exactsoftware.com)

/IM:

Installatie mode:
0 = Internet werkstation installatie
1 = Internet netwerk installatie
2 = Internet netwerk installatie update
3 = LAN werkstation installatie
4 = LAN werkstation update
5 = Aanmaken CD installatie
6 = CD werkstation installatie
7 = CD netwerk installatie

/R:

De Release (370, 371, 372, etc) welke geïnstalleerd dient te worden.

Voorbeeld:

NetSetup_NL.EXE /DOMAIN:EWeb /USER:123456 /PW:Fietsbel /S:2 /W:https://update.exactsoftware.com /R:373

 

Voor vragen over het automatisch bijwerken in Exact Globe kunt u gerust bellen naar: 0174-210370.

05 juli 2013

Incasso met SEPA, hoe gaat dat in z'n werk?

Door Lennard Toma

In eerdere blog posts: ‘Houd er rekening mee!’ en ‘SEPA, wat zegt u?’ hebben we u al het één en ander over SEPA meegegeven. Maar hoe zit het met de incasso’s die vanaf 1 februari 2014 in SEPA zullen gaan? Hieronder een korte uitleg:

Vanaf 1 februari 2014 zullen alle Europese incasso’s op dezelfde manier worden gedaan in het binnenland en in de rest van de SEPA-landen. Belangrijk hierbij is:

 • Gebruik van IBAN is verplicht
 • Bestandsformaten zullen wijzigen
 • De incassant zal de incasso-opdrachten eerder moeten aanleveren bij zijn bank dan dat er nu kan worden gedaan.

 

Het incasso-opdrachten proces wordt anders door SEPA. De stappen zijn opgebouwd uit 2 stukken, het mandaatproces (de machtiging aanbieden en vaststellen) en het inningsproces.

Mandaatproces:

 1. De incassant (crediteur) biedt de debiteur een machtiging aan voor incasso ter ondertekening.
 2. Debiteur tekent, samen met de invulling van alle gegevens (inclusief IBAN rekeningnummer uiteraard) en stuurt deze terug naar de incassant
 3. De machtiging wordt gearchiveerd door de incassant en legt deze gegevens elektronisch vast bij de klantgegevens van de debiteur
 4. Bij een zakelijke incasso (B2B) stuur de debiteur een kopie van de ondertekende machtiging naar zijn eigen bank. De bank checkt bij elke binnenkomende incasso de gegevens ter voorkoming van fraude. Dit wordt gedaan omdat bij een zakelijk incasso de debiteur geen terugboekrecht heeft. Bij een standaard incasso (Core) is het terugboekrecht verlengd tot 8 weken.

 

Inningsproces:

 1. De incassant stuurt een pre-notificatie (vooraankondiging) naar de debiteur. Dit wordt minimaal 14 dagen voor de uitvoering van het incasso gedaan, zodat de debiteur tijdig op de hoogte wordt gesteld van het bedrag en de incassodatum.
 2. De incasso-opdracht wordt uiterlijk 5 werkdagen voor de incassodatum bij een eerste doorlopende incasso of eenmalige incasso door de incassant aan zijn bank doorgegeven (Core). Bij een al doorlopende incasso is dit uiterlijk 2 werkdagen (Core). Bij een zakelijke incasso (B2B) is dit in alle gevallen 1 werkdag van tevoren. In deze incasso-opdracht staan alle gegevens van de machtiging, zoals bij het mandaatproces is ondertekent.
 3. De bank van de incassant valideert deze en stuurt deze door naar de bank van de debiteur.
 4. In geval van een zakelijke incasso worden de gegevens van de opdracht vergeleken met de gegevens van de machtiging die de debiteur in het mandaatproces had opgegeven. Klopt dit niet, dan wordt de incasso niet uitgevoerd.
 5. Het bedrag wordt afgeboekt bij de debiteur en bijgeboekt bij de incassant (crediteur).

 

Meer info

Heeft u vragen rondom SEPA, incasso of IBAN, of heeft u hulp nodig met de migratie, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons: telefoonnummer 0174-210370

20 juni 2013

Stagiair(e) gezocht!

Door Henriëtte Hazewindus

Stage lopen bij Vobucon?

Ben jij HBO / WO student en wil jij mee meewerken aan de ontwikkeling van een magazijn beheerstool? Dan zijn we op zoek naar jou!

Vobucon heeft een stageplaats beschikbaar. Deze stage heeft betrekking op warehouse management. Deze opdracht betreft het uitwerken en theoretisch onderbouwen van een uiteindelijk te ontwikkelen magazijn beheerstool. Met deze tool moet de gebruiker in staat zijn om binnen zijn kaders zo efficient mogelijk om te gaan met de geïnvesteerde voorraadwaarde. Middels deze tool kunnen voorraden worden gestuurd en worden gemonitoord.

De uitkomst van deze stageopdracht zal de basis zijn voor een te nieuw ontwikkelen magazijn beheerstool.

Stage periode: 3 - 6 maanden.
Voor meer informatie neem contact op met Kees Bunt 0174-210370 of kbunt@vobucon.nl.

Tags
Vobucon
18 juni 2013

Microsoft stopt met de ondersteuning van Windows XP en Office XP

Door Elmer Lijst

Microsoft stopt met de ondersteuning van Windows XP en Office XP, per 8 april 2014! Dit kan gevolgen hebben voor de koppeling met uw software van Exact. Exact is namelijk partner van Microsoft. Dat betekent dat ze alle ontwikkelingen van Microsoft volgen en erop aansluiten met de softwarereleases.

Omdat Microsoft in 2014 stopt met de ondersteuning van Windows XP en Office XP, worden koppeling met software van Exact ook niet meer meegenomen in de productupdates. Dit geldt onder meer voor de aankomende updates Exact Globe 407 en Exact Synergy 252.

17 juni 2013

Noteer 2 oktober 2013 alvast in uw agenda

Door Elmer Lijst

exact live 13Op 2 oktober zijn wij ook weer aanwezig op de 2e editie van Exact Live. Wilt u hier bij aanwezig zijn ? Laat het ons alvast weten. Zodra het programma van Exact Live 13 bekend is delen wij dit met u via ons blog.

Throwback
Op woensdag 31 oktober 2012 was Vobucon dus zoals gezegd ook aanwezig op de eerste editie van Exact Live . Naast het spetterende programma en de inspirerende sprekers was er voor de partners van Exact een beursvloer ingericht.

Op deze beursvloer 'liep onze beursactie'. Een mime speler verkleed als zakenman, met een QR code in zijn koffer. Wanneer men deze QR code scande kwam men terecht op www.vobucon.nl/exactlive12 (Waar gelijk de uitstraling van de a.s. website te zien was). Zie hieronder een kleine fotoimpressie van de beurs en beursactie van Exact Live '12.

Tags
Exact Vobucon
14 juni 2013

'Achter de schermen'

Door Elmer Lijst

pthEen nieuwe rubriek waarbij we de aankomende edities elke maand een van onze medewerkers aan het woord laten. Deze maand de eer aan onze nieuwste medewerker, Patrick Terhorst. Patrick houdt zich bezig met Exact Synergy Enterprise.

1. Hoe ben je in aanraking gekomen met Exact Synergy Enterprise?
Bij mijn vorige werkgever. Hier heb ik intern alle processen gedigitaliseerd naar Exact Synergy. Gefaseerd heeft deze uitrol plaatsgevonden. Bij mijn vertrek werkte 70 a 80 FTE met Exact Synergy Enterprise. Marketing, Inside Sales, Sales, Management, Projecten, technical support, operations en engineering.

2. Wat denk je voor klanten van Vobucon te kunnen betekenen?
Het behalen van een zeer duidelijke efficiëntie door processen zodanig uit te werken met hulp van Exact Synergy dat tijd en geld kan worden bespaard.

3. Welke verbeteringen heb je tot nu toe bij klanten al kunnen bewerkstelligen?
Per afdeling/medewerker creëer ik een centraal punt voor de dagelijkse workload, documenten en informatieaanlevering middels dashboards. Het vereenvoudigen van processen door de focus te leggen op de basis. Laagdrempelig toegang verschaffen tot vaak gebruikte informatie zoals workflows, rapporten, overzichten, forecasting, orders, klanten, projecten, documentstromen en personeelsinformatie.

4. Wil je zelf nog iets kwijt?
Door een diepgaande proces-inventarisatie c.q. analyse, kunnen er in een relatief korte tijd workflows gebouwd worden waar u tijd en geld mee zal besparen. Door de up-to-date rapporten kunnen managers de organisatie efficiënter en beter aansturen. Een bundeling van informatie en het transparant maken van deze informatie is cruciaal voor een succesvolle bedrijfsvoering. Geen spreadsheetlijsten naast uw softwarepakket, geen overbodige registratieformulieren, dossierkasten en overige.

Meer informatie?
Geïnteresseerd in Exact Synergy Enterprise of benieuwd hoe u Exact Synergy Enterprise nog efficienter kunt gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op.

06 juni 2013

Digipoort, BAPI en PKI overheid-certificaat

Door Elmer Lijst

Op korte termijn gaat er veel veranderen bij de berichtenuitwisseling tussen intermediair en overheid. BAPI wordt uit gefaseerd en Digipoort wordt het nieuwe kanaal voor berichtenverkeer met de overheid in SBR/XBRL voor uw belastingaangiftes.

Aangiften die u doet met aangifte- of administratiesoftware, komen nu bij de Belastingdienst binnen via het BAPI-kanaal. Met de invoering van SBR (Standard Business Reporting) gaat de Belastingdienst stapsgewijs over op een nieuw, overheidsbreed kanaal: Digipoort. SBR is de standaard voor het samenstellen van financiële rapportages en voor het aanleveren van verplichte rapportages aan overheden.

Vanaf 1 januari 2014 bent u verplicht de BTW-aangifte en ICP-opgave via Digippoort bij de belastingdienst aan te leveren.
Exact Financials Enterprise maakt nu al gebruik van de aangifte programmatuur van Exact Online. De procedure van electronische aangifte zal niet wijzigen. Vanaf het 4e kwartaal van 2013 zal Exact Online de 'vertaling' afhandelen zodat ook de BTW/ICP aangifte in het vereiste formaat aan de belastingdienst wordt aangeboden.

Om digitaal aangiften te doen via het BAPI-kanaal, gebruikt u een BAPI-certificaat. Om aangiften te doen via SBR met Digipoort moet u een ander certificaat hebben: het PKI overheid-certificaat. Deze certificaten zijn onderling niet uitwisselbaar.
Omdat SBR stapsgewijs wordt ingevoerd, zullen BAPI en Digipoort vanaf 1 januari 2013 enige tijd naast elkaar bestaan. Daardoor zult u, afhankelijk van uw situatie, de komende jaren zowel een PKI overheid-certificaat als een BAPI-certificaat nodig hebben.

Aangifte doen via Digipoort of BAPI

 • Aangiften inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting, EKA-berichten, tot en met aangiftejaar 2011 (BAPI)
 • Aangiften inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting, aangiftejaar 2012 en later (SBR/Digipoort)
 • Btw-aangiften en ICP-opgaven, tot 1 januari 2014 (BAPI)
 • Btw-aangiften en ICP-opgaven, vanaf 1 januari 2014 (SBR/Digipoort)
 • Aangiften loonheffingen en toeslagen, vanaf 1 juli 2013 (BAPI)


Vraag op tijd een PKI-overheidscertificaat aan
Voordat u aangiftes kunt inzenden via de Digipoort, moet u een nieuw PKI Overheidscertificaat aanvragen. Heeft u nog geen PKI-overheidscertificaat? Ga dan naar 1 van de volgende serviceproviders om het certificaat aan te vragen:


05 juni 2013

Nieuwe product update Exact Globe Next beschikbaar

Door Elmer Lijst

De nieuwste product update van Exact Globe Next (406) is sinds eind mei beschikbaar, graag brengen wij u via deze blog post op de hoogte van de belangrijkste veranderingen. In een vorige blog post heeft u al kunnen lezen wat u kon verwachten. Vanaf nu worden Microsoft Windows 8, Windows server 2012 en Microsoft Office 2013 (32-bit versie) ondersteund en zijn er verschillende verbeteringen doorgevoerd met betrekking tot de WMS oplossing.

Naast deze aanpassing zijn er nog een aantal andere nieuwe functies bijgekomen:
 

Meer informatie?
De hierboven genoemde nieuwe functies zijn een greep uit deze nieuwe product update. Alle nieuwe functies kunt u vinden in de release notes van product update 406.

Vragen?
Mocht u vragen hebben of mocht u wensen dat wij deze update voor u verzorgen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

29 mei 2013

Nieuwe product update Exact Synergy Enterprise beschikbaar

Door Elmer Lijst

De nieuwste product update (251) van Exact Synergy Enterprise is algemeen beschikbaar. In een vorige blog post vertelde wij u al wat u kon verwachten, onder meer vernieuwde systeemeisen. Zo ondersteunt Exact Synergy Enterprise nu de Microsoft Internet Explorer 10 webbrowser (in de compatibiliteitsweergave) en kan de Synergy Office Integratie worden gebruikt in combinatie met Microsoft Office 2013 32-bit en 64-bit.

Naast deze aanpassing zijn er nog een aantal andere nieuwe functies bijgekomen:


Meer informatie?

De hierboven genoemde nieuwe functies zijn een greep uit deze nieuwe product update. Alle nieuwe functies, kunt u vinden in de release notes van product update 251.

Vragen?
Mocht u vragen hebben of mocht u wensen dat wij deze update voor u verzorgen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

21 mei 2013

Werken in de Cloud, wat zijn de voordelen voor uw organisatie?

Door Elmer Lijst

desktophosted2Uit onderzoek blijkt dat 80% van de ondernemers in Nederland al cloudoplossingen gebruikt. Dat varieert van webmail tot online boekhouding en telefonie, denkt u bijvoorbeeld alleen al maar aan uw eigen webmail en internetbankieren. Maar er is meer, de mogelijkheden van de cloud zijn groot!

Informatielunch 'Werken in de Cloud'

 • Vraagt u zich af of werken in the cloud geschikt is voor uw organisatie?
 • Vind u het lastig om helder te krijgen of het gebruik ervan past bij de ontwikkelingen die uw organisatie doormaakt?
 • Heeft u vragen rondom het gebruik van de Cloud, zoals; beveiliging, kosten, welke strategie en de fit tussen bestaande omgeving en de cloud?


gastspreekster2Komt u dan naar de informatielunch op donderdag 13 juni a.s. Deze lunch organiseren wij samen met onze business partner Micros uit Schiedam. Wij praten u dan graag helemaal bij over werken in de Cloud. Van al uw applicaties en bedrijfsprocessen tot zelfs aan uw boekhouding. En dit alles op een uniek locatie, namelijk het data center Databarn in Capelle a/d IJssel. Een echt kijkje in de keuken!

Bent u er ook bij?
Komt u ook naar onze informatielunch? Meld u aan op de informatielunch pagina. Wij hopen u 13 juni a.s. graag te mogen verwelkomen.

partners sessie

08 mei 2013

Informatielunches

Door Elmer Lijst

In een organisatie zijn veel documenten in omloop: van offertes tot facturen en van brochures tot projectdossiers. Door een efficiënt digitaal documentbeheer bewaakt u kennis en bespaart u in kosten en tijd. Wilt u weten hoe? Of zou u gewoon graag wat meer willen weten over documentbeheer? Dat kan!

Documentbeheer iets voor u?

Op donderdag 23 mei organiseert Vobucon de informatielunch 'Documentbeheer iets voor u?' waarvoor wij u graag willen uitnodigen. Tijdens deze gratis informatielunch maakt u onder het genot van een lunch kennis met documentbeheer en komt u erachter wat de voordelen voor uw organisatie kunnen zijn.

Programma

12.00 - 12.15 Ontvangst

12.15 - 14.00 Informatielunch

Geïnteresseerd?

Meld u dan gratis aan via onderstaande button.
Documentbeheer

Liever een andere informatielunch bijwonen?

Wilt u graag een andere informatielunch bijwonen, dat kan! Meldt u zich dan gratis aan voor een van onze volgende informatielunches.

Donderdag 13 Juni 2013
Werken in de cloud

Donderdag 20 juni 2013
CRM voor het MKB

03 mei 2013

Product update 406: SSCC verzend etiketten voor uw verkooporders genereren

Door Elmer Lijst

Eerder melden we u al dat Exact Globe Next product update 406 in Controlled Release is gegaan. In deze blog post informeren wij u graag dat u vanaf deze nieuwe update (406), Exact SSCC Shipment Builder onafhankelijk kunt gebruiken van E-WMS. Dit biedt u de mogelijkheid om SSCC verzend etiketten voor uw verkooporders te genereren en af te drukken, en deze SSCC nummers op te nemen in het EDI pakbon bericht (DESADV), dit kan met EDI Gateway of met EDI Pakbon. Deze nieuwe functionaliteit is beschikbaar via het menupad [Order, Invoer, SSCC Shipment Builder].

Wanneer u gebruik maakt van E-WMS (met handterminals) om uw verkooporders te picken, biedt E-WMS reeds de standaard functionaliteit om SSCC nummers te koppelen aan de gepickte artikelen. Ook voor scenario’s waarbij u geen gebruik wilt maken van handterminals voor het picken, biedt E-WMS reeds de Autopack en Shipment Builder functionaliteit. Autopack omzeilt het daadwerkelijke pick proces en gaat er vanuit dat er voldoende voorraad is op de hoofdlocatie van het artikel. Het bestelde aantal wordt dan automatisch verdeeld in een verzend structuur van pallets en dozen waarbij een uniek SSCC nummer wordt toegekend aan iedere doos en pallet. De gegenereerde verzend structuur kan worden bekeken en bewerkt in het Shipment Builder scherm, waar u ook het afdrukken van de etiketten kunt starten.

Ook zonder E-WMS te gebruiken
Deze op E-WMS gebaseerde functionaliteit is nu ook beschikbaar wanneer u geen gebruik maakt van E-WMS. Hiervoor dient u de nieuwe module SE1387 SSCC Shipment Builder toe te voegen aan uw licentie. Deze is kosteloos.

SSCC Shipment Builder biedt de volgende functionaliteit:

 • Genereren verzending: Verdeel de aantallen van uw verkooporders automatisch in aantallen per pallet en doos, gebaseerd op de voorgeconfigureerde packing eenheden per artikel.
 • Genereren SSCC nummers en afdrukken SSCC verzend etiketten (via BarTender integratie) gebaseerd op de gegenereerde verzending.
 • Koppel deze gegenereerde SSCC nummers automatisch aan uw orderregel historie.
 • Neem de gegenereerde SSCC pallet nummers op in uw EDI bericht.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over deze functionaliteit of over product update 406? Neemt u dan gerust contact met ons,  0174 - 210 370.

26 april 2013

Nieuwe lay-out medewerkerskaart

Door Elmer Lijst

Enige tijd geleden zijn de relatie-, verkoopkans- en de contactpersoonkaart in Exact Online al voorzien van een nieuwe lay-out.
Exact heeft nu ook de medewerkerskaart voorzien van een nieuwe lay-out, welke binnekort algemeen beschikbaar is voor u.
Hieronder kunt u alvast de vernieuwde medewerkerskaart bekijken. Door het hergroeperen van informatie welke aan elkaar gerelateerd is, zal belangrijke informatie sneller in het oog springen

Nieuw menu
Er is een nieuw navigatie menu toegevoegd. Door hiervan gebruik te maken, kunt u direct naar de gewenste informatie navigeren en is het niet nodig om door de pagina te scrollen. Dit navigatie menu vindt u aan de linkerkant onder het kopje Overzicht. De laatst aangeklikte optie in het navigatie menu blijft geselecteerd als u de medewerkerskaart sluit en opnieuw opent of naar een andere medewerker gaat via de knoppen ‘Vorige’ en ‘Volgende’.

Samenvatting
In de Samenvatting wordt onder andere de ingangsdatum van het laatste contract, de type medewerker en het geslacht vermeld. Op basis van het rooster van de medewerker wordt ook grafisch aangegeven of de medewerker vandaag aanwezig is. Zo ziet u veel relevante informatie al in één oogopslag.

Recente activiteiten
In het gedeelte Recente activiteiten ziet u het laatst aangemaakte document, de laatst ingevoerde verlofregistratie, de laatst aangemaakte verzuimregistratie en de laatste week met ingevoerde uren.

Medewerkerkaart klein
Klik op de afbeelding om te vergroten

Wanneer beschikbaar?

Op de hoogte blijven wanneer deze aanpassing in Exact Online beschikbaar is? Houd dan ons blog in de gaten.


24 april 2013

Vobucon feliciteert Excelsior Maassluis

Door Elmer Lijst

Excelsior MVobucon feliciteert Excelsior Maassluis met het behalen van het kampioenschap, hetgeen uitermate verdiend genoemd mag worden.

Excelsior Maassluis heeft een uitstekende sportieve prestatie neergezet door kampioen te worden in de hoofdklasse B van het zaterdag amateurvoetbal en nu te promoveren naar het hoogste niveau, de Topklasse. Wij wensen Excelsior Maassluis, als sponsor en lid van de business club, volgend jaar veel succes in de Topklasse toe.

Tags
Vobucon
16 april 2013

Geautomatiseerd voorraadbeheer?

Door Elmer Lijst

WMS staat voor Warehouse Management Systeem. Maar wat is een WMS nu eigenlijk? Is het een ander woord voor een voorraadbeheer systeem of is het meer dan dat? In deze blog post vertellen wij u wat een WMS is en wat de voordelen zijn.

Wat is een WMS?
Om de goederenstromen binnen een onderneming te kunnen beheersen wordt er vooral bij de wat grotere ondernemingen gebruik gemaakt van een Warehouse Management System (WMS). Een WMS is een geautomatiseerd systeem dat met behulp van moderne technieken, vaak in de vorm van streepjescodes, bewegingen in de voorraad registreert. De informatie die op deze manier uit het WMS kan worden gehaald kan worden gebruikt in je beleid.
 
Waarom een Warehouse Management System?

De voordelen van een WMS zijn als volgt:

 • Bedrijfsprocessen kun je beter op elkaar afstemmen

  Door de snelle toevoer van informatie kunnen inkoop, verkoop en productie op elkaar worden afgestemd. Op basis van de verkoopcijfers die door het WMS worden geleverd, kan je proactief (en dus minder op je buikgevoel) bestellen bij je toeleveranciers. Dit heeft uiteindelijk financieel voordeel doordat je niet teveel besteld, minder op voorraad hoeft te hebben en daardoor voorraadkosten bespaart.

 • Verhoogde efficiëntie

  Door gebruik te maken van een WMS is er minder kans voor het personeel om fouten te maken. Een goed voorbeeld is het personeel van een kledingwinkel: door gebruik van scanapparatuur is er minder kans op fouten dan bij het handmatig invullen van prijzen op een kassa. Bovendien zorgt de apparatuur voor een hogere snelheid bij het afrekenen. Beide zorgen voor een hogere efficiëntie.

 • Beschikbare managementinformatie

  Door de grotere hoeveelheid procesinformatie die uit het WMS kan worden gehaald kan je nuttige conclusies trekken. Ook kan er aan de hand van de procesinformatie worden gecontroleerd of de voorraadbeheermethode binnen je onderneming goed wordt nagestreefd.

Bent u benieuwd naar de voordelen van een WMS specifiek voor uw organisatie?

Wij adviseren u graag en geheel vrijblijvend over de voordelen van een WMS voor uw organisatie. Wilt u daarnaast weten hoe een investering in een WMS oplossing, die wij aanbieden, zich terugverdiend? Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op. contact

11 april 2013

SEPA, wat zegt u?

Door Elmer Lijst

Iedereen gaat over op IBAN en SEPA zo ook uw organisatie, dit heeft u vast al wel meegekregen in de media, via de bank of in onze eerdere blog post 'Houd er rekening mee!' Maar weet u waar al de afkortingen met betrekking tot het nieuwe betalingsverkeer voor staan? In deze blogpost geven wij u hierop een antwoord:

SEPA staat voor Single Euro Payments Area. Dit gebied bestaat uit de 27 EU-lidstaten plus IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland. SEPA stelt u in staat om binnen deze landen op dezelfde manier eurobetalingen te doen en te ontvangen. Of het nu gaat om betalingen binnen of buiten Nederland, tussen particulieren of bedrijven.

IBAN IBAN staat voor International Bank Account Number. Dit rekeningnummer is in elk land op soortgelijke wijze opgebouwd. Het nummer bestaat uit het huidige rekeningnummer, dat vooraf wordt gegaan door de landcode (NL voor Nederland), een controlegetal (twee cijfers), een code van de bank (in Nederland vier letters) en één of meerdere nullen. IBAN wordt nu nog vooral voor grensoverschrijdende betalingen gebruikt, maar straks ook voor alle binnenlandse betalingen.
Uw IBAN is opgebouwd uit meerdere letters en cijfers in een vaste volgorde, bijvoorbeeld NL 10 INGB 0 567891011

BIC
staat voor ‘Bank Identifier Code’ en betreft de internationale identificatie code van een bank of een bankkantoor. Een BIC bestaat uit 8 of 11 tekens.
Voor een Europese transactie is in het oude betaalsysteem naast een IBANrekeningnummer ook een BIC-code nodig. BIC staat voor Bank Identifier Code waarmee de banken onderling werken. Deze BIC-code verdwijnt. Het IBANrekeningnummer is binnen Sepa voldoende om een geld binnen Europa over te maken.

B2B / Core

Wat is het verschil tussen de normale (Core) en zakelijke (B2B) Europese incasso? De Europese incasso kent twee schema’s. Het Core schema en het Business to Business schema (B2B). Core betreft de normale incasso en B2B betreft de zakelijke incasso. Zowel de standaard (Core) als de zakelijke (B2B) SEPA-incasso is door bedrijven te gebruiken. In het PDF bestand op de website SEPAnl.nl kunt u op pagina 11 een overzicht vinden van de belangrijkste verschillen tussen de gewone Europese incasso en de zakelijke Europese incasso.

PAIN
staat voor ‘PAyments INitiation’ en betreft het formaat dat wordt gebruikt voor SEPA betalingen en incasso’s, voorheen heette dit XML-formaat bestand ClieOp.

CAMT
 Voor SEPA-betaalproducten wordt een nieuw rapportageformaat geïntroduceerd: CAMT. Dit staat voor Cash Management en bevat gedetailleerde informatie over SEPA-transacties. In tegenstelling tot het formaat voor het aanleveren van de betalingen en incasso’s maakt dit geen onderdeel uit van de deadline 1-2-2014. De formaten MT940 en MT942 voor de eindedagrapportage en de intradagrapportage zijn aangepast aan de SEPA-betaalproducten. U kunt echter ook overstappen op het nieuwe CAMT-formaat.

Tags
SEPA
09 april 2013

Wijzigingen in Exact Online Handel

Door Elmer Lijst

Handig om te weten wanneer u gebruikt maakt van Exact Online Handel of overweegt te gaan gebruiken. Want deze versie van Exact Online heeft wat functionele wijzigingen ondergaan:

1. Verkoopfacturen niet automatisch verzameld
Via het te factureren overzicht kunt u verkoopfacturen aanmaken en nu ook ervoor kiezen of u één factuur per klant of per order wilt genereren. Hiermee kunt u aangeven of de facturen automatisch per klant verzameld moeten worden in één factuur of juist niet.

2. Filter wordt bewaard in het artikelonderhoud
Als u hier bijvoorbeeld op actieve artikelen filtert ziet u de volgende keer wanneer u naar het artikelonderhoud gaat ook weer alleen de actieve artikelen.

3. In het overzicht Verkoopfacturen wordt het filter bewaard
Als u hier bijvoorbeeld de creditnota’s standaard niet wilt zien, vinkt u deze uit zodat de volgende keer de creditnota’s ook niet worden weergegeven omdat het filter is bewaard.

4. Factuur kopiëren bewaart gekozen optie
Als u een factuur kopieert kunt u kiezen of u de huidige prijzen wilt ophalen of dat u dezelfde prijzen wilt behouden. Deze instelling wordt vanaf nu bewaard.

5. Aparte voorraad tab in rechten
De rechten betreffende voorraad zijn onder een aparte voorraad tab ondergebracht in het onderhoud van de rechten per gebruiker.

6. Bedrag Exclusief btw in Overzicht Facturen
Via Aanpassen in het overzicht van facturen kunt u een kolom ‘Bedrag’ en een kolom ‘Bedrag + btw’ toevoegen. Dit geeft u de mogelijkheid een overzicht van facturen met of zonder btw op te vragen.

7. Velden opgesplitst in Inkoop- en Verkoopanalyse
De velden artikelcode/artikelomschrijving en artikelgroep/artikelgroep-omschrijving zijn opgesplitst in twee aparte kolommen. Dit heeft als voordeel dat u specifiek op code of omschrijving kunt sorteren in het scherm en deze ook bij een export naar Microsoft Excel in een aparte kolom komen, waardoor het sorteren makkelijker wordt.

8. Veld provincie (County/State) is beschikbaar op de lay-out
Dit geldt voor de lay-outs pakbon, factuur en ontvangstbon. Dit veld volgt tevens de taal uit de gebruikersintellingen. In Amerikaans Engels is dit ‘State’ en in het Brits Engels ‘County’

9. Veld totaal aantal artikelen toegevoegd op de afdruk verkooporder
Op de afdruk van de verkooporder en op de pakbon is het veld totaal aantal artikelen toegevoegd. Op de pakbon zijn de velden aantal besteld en aantal geleverd toegevoegd. Deze velden zijn ook als subtotaal toe te voegen. Deze velden geven u onder andere de mogelijkheid het totaal aantal artikelen in een zending te controleren met de pakbon.

10. Extra omschrijving van artikel getoond op inkoop lay-outs
In de lay-out van de bestelling, ontvangst en inkoop retourbon is het veld Extra omschrijving van het artikel toegevoegd.

11. Zoeken op artikelcode leverancier
Als u een overzicht wilt van de artikelen per leverancier met de leveranciers artikelcode kunt u dit opvragen via de kaart van de leverancier. Hier kunt u nu ook zoeken op de artikelcode van de leverancier via een extra veld.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Exact Online Handel? Lees er hier meer over.

08 april 2013

Exact Synergy Enterprise product update 251 in Controlled Release

Door Elmer Lijst

Vanaf vandaag is Exact Synergy Enterprise product update 251 in Controlled Release. Wij houden u uiteraard op de hoogte wanneer deze update algemeen beschikbaar is.

Wat kan u verwachten?
Vanaf deze product update zijn de systeemeisen aangepast. Windows server 2012, Microsoft Office 2013 (32-bit en 64-bit versie) en Internet Explorer 10 worden nu ondersteund voor het werken met Exact Synergy Enterprise.

Vanaf product update 251 is het voor anonieme bezoekers mogelijk om een sollicitatie in te vullen in Exact Synergy Enterprise via uw publieke website. Daarnaast zijn er verbeteringen doorgevoerd voor de Natuurlijke personen functionaliteit. Het is nu onder andere mogelijk om een contactpersoon  van een relatie direct te koppelen aan een andere relatie.

Binnen de PSA oplossing zijn er diverse verbeteringen doorgevoerd voor de weekstaat functionaliteit. Het is nu mogelijk om ook de reiskosten en materiaal/kosten verzoeken te koppelen aan het weekstaat verzoek. Tevens is het  mogelijk om verzoeken te koppelen die bestaan uit twee stappen.

Tenslotte zijn er veel nieuwe functies voor Service management, zo zijn er nu nieuwe verzoektypes beschikbaar, kunt u artikel afspraken maken en is het mogelijk om een kortingspercentage te definiëren.

Meer informatie
Voor meer informatie over product update 251 kunt u houdt u ons blog in de gaten of kun u contact opnemen: 0174 - 210 370.
Ook kunnen wij u meer vertellen over het Controlled Release traject.

08 april 2013

Nog even wat meer informatie over de uitfasering van BAPI-PIN

Door Elmer Lijst

Eerder hebben we u al geïnformeerd de vervanging van de BAPI-certificaten van DigiNotar (Per 1 juli 2012). Wij herinneren u er nu graag aan dat vanaf 1 juli 2013 ook de ondersteuning voor BAPI-PIN voor de “loonaangifte” stopt.

Als u gebruik maakt van BAPI-PIN om uw aangifte loonheffingen elektronisch te versturen heeft u waarschijnlijk al een brief van de Belastingdienst ontvangen. Vanaf 1 juli 2013 wordt BAPI-PIN voor uw aangifte loonheffingen niet meer ondersteund. Werkt u nog met BAPI-PIN? Vraag dan zo snel mogelijk een BAPI-KPN certificaat aan. Over BAPI gesproken, er gaat nog meer veranderen. Zo moet u voor bepaalde aangiften over op PKI-overheidscertificaten. Het overzicht vindt u hieronder.

PKI-overheidscertificaten
Voor de aangiften btw en ICP komen alle BAPI-mogelijkheden te vervallen per 1 februari 2014. Hiervoor moet u PKI-overheidscertificaten gebruiken. Verder moet u met ingang van 1 januari 2013 een PKI-overheidscertificaat hebben voor de aangiften IB en VpB.

BAPI-PIN en de loonheffing
Als u gebruik maakt van BAPI-PIN om uw aangifte loonheffingen elektronisch te versturen heeft u waarschijnlijk al een brief van de Belastingdienst ontvangen. BAPI-PIN wordt voor alle belastingsoorten binnenkort niet meer ondersteund, omdat de PIN methode niet veilig genoeg wordt geacht. U heeft vanaf 1 juli 2013 de onderstaande opties om uw aangifte loonheffingen te versturen.

BAPI-certificaten aanvragen
De enige partij die nog BAPI-certificaten verzorgt, is KPN. Als u nog geen KPN-certificaat heeft, dan kunt u deze als volgt aanvragen:

1. KPN-registratie: u kunt zich registreren via kpnbapi.managedpki.com als abonnee van KPN.
2. Vraag vervolgens een nieuw certificaat bij KPN aan. Voor meer informatie kunt u de startpagina hieronder raadplegen.

Let op: het elektronisch versturen van de loonaangifte vanuit Exact kan vanaf 1 juli 2013 alleen via het BAPI-KPN certificaat. Exact biedt géén alternatief. Het is belangrijk dat u voor deze datum uw BAPI-PIN heeft vervangen.

Meer informatie
Wilt u graag meer weten over deze aanstaande veranderingen? Neemt u dan gerust contact met ons op, 0174-210 370.

02 april 2013

Vobucon reseller van Exact Online Productie

Door Elmer Lijst

Sinds vorige maand is Vobucon reseller geworden van Exact Online Productie en hier zijn we trots op. Hiermee breiden wij ons aanbod op het gebied van Exact Online verder uit. De oplossing ondersteunt de financiën en logistiek van productiebedrijven en helpt ze om hun processen te verbeteren.

Exact Online Productie automatiseert de administratie en integreert die met de boekhouding. Het gaat hierbij om offertes, werkorders, planning, inkoop, tijdsregistratie, en voor- en nacalculatie. Door de integrale aanpak worden minder fouten gemaakt omdat gebruikers zich kunnen focussen op de productie en zich niet druk hoeven te maken over de administratieve verwerking.
 
De online oplossing wordt aangeboden volgens een maandelijks abonnement, net als de andere varianten van Exact Online. Hierdoor is de instapdrempel laag en kunnen ook minder financieel krachtige productiebedrijven gemakkelijk hun processen ondersteunen met een volledig geïntegreerd automatiseringssysteem.
 

 

Productie, logistiek CRM en boekhouding in één!
Productie, logistiek, CRM en boekhouding lopen naadloos in elkaar over. Het resultaat? Veel tijdwinst en 24/7 wereldwijd inzicht van elk aspect van uw bedrijf. Kies voor de cloud. Wat een gemak.

Meer weten over Exact Online?
Naast Exact Online Productie is Vobucon nog reseller van een aantal andere varianten van Exact Online. Exact Online is het ideale online boekhoudpakket voorondernemers. Wilt u meer weten over Exact Online en de mogelijkheden voor uw organisatie? Neemt u dan gerust contact met ons op of vraag een vrijblijvende demonstratie aan op de Exact Online Pagina.

27 maart 2013

Exact Globe Next product update 406 in Controlled Release

Door Elmer Lijst

Vanaf vandaag is Exact Globe Next product update 406 in Controlled Release. Wij houden u uiteraard op de hoogte wanneer deze update algemeen beschikbaar is.

Wat kunt u verwachten?
Vanaf product updates 406 zijn er wijzigingen doorgevoerd in de systeemeisen. Vanaf deze product update worden Microsoft Windows 8, Windows server 2012 en Microsoft Office 2013 (32-bit versie) ondersteund voor het werken met Exact Globe Next.

Tevens zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd met betrekking tot SEPA betalingen en incasso’s. Daarnaast is de IBAN BIC Service tool verbeterd en is het nu ook mogelijk om Duitse en Oostenrijkse bankrekeningen te exporteren en importeren.

Verder zijn vanaf deze product update de nieuwe INTRASTAT goederencodes voor 2013 beschikbaar. Bij het bijwerken van uw administratie worden de nieuwe codes toegevoegd.

Meer informatie
Voor meer informatie over product update 406 houdt u ons blog in de gaten of kunt u contact opnemen: 0174 - 210 370.
Ook kunnen wij u meer vertellen over het Controlled Release traject.

26 maart 2013

Synergy en Internet Explorer 10

Door Elmer Lijst

Onlangs is Microsoft gestart met de update naar Internet Explorer 10 (IE10). Internet Explorer 10 is de nieuwe browser gemaakt voor snelheid en touch. Wanneer u gebruikt maakt van Internet Explorer en Synergy is het verstandig om te weten, dat een update naar IE10 wat veranderingen met zich meebrengt.
De update is geschikt voor Windows 7 en 8. Wanneer u wilt werken met Exact Synergy Enterprise in IE10, moet u nog even wat instellingen aanpassen. Werkt u met Exact Synergy Classic, dan is werken met IE10 niet mogelijk.
Compatibiliteitsweergave
Exact Synergy Enterprise
Werkt in Explorer 10, maar werkt alleen goed in de 'Compatibiliteitsweergave'. Op elke pc moet dit één keer aangegeven worden. De url wordt dan toegevoegd in de Compatibiliteitsinstellingen.

Exact Synergy Classic (ASP)
ASP werkt niet in Explorer 10. Exact heeft dit bevestigd. Dit zal ook niet meer worden aangepast. Gebruikers van Synergy Classic kunnen dus niet updaten naar Explorer 10. Als dat toch al is gebeurt door automatische updates, dan moet die update ongedaan gemaakt worden.

12 maart 2013

Vragen over de nieuwe interface van Exact Online?

Door Elmer Lijst

Zoals u wellicht heeft gelezen en gezien is Exact Online onlangs flink opgefrist. Nieuwe iconen, andere kleuren en een beter leesbaar lettertype zorgen ervoor dat u voortaan prettiger werkt. Daarnaast zijn sommige functies verplaatst naar een nieuw menu. In het kort komen de wijzigingen hier op neer:

 • Moderner uiterlijk (contrast en kleur gebruik)
 • Eenvoudiger weergeven van informatie
 • Gemakkelijker administratie te beheren, door functies voor het beheer bij elkaar te zetten
 • Verbeterde help en zoek functies
 • Introductie van My Exact: alle informatie voor het beheer bij elkaar
 • Introductie tab voor Accountants: Alle specifieke accountancy functies bij elkaar

Voor meer informatie kunt u deze blogpost raadplegen.

Heeft u een vraag over het verbeterde uiterlijk van Exact Online? Kijk dan op de look and feel pagina van Exact of die van u al is beantwoord. Op deze pagina vindt u tevens afbeeldingen van de nieuwe indeling.

 

06 februari 2013

SEPA en IBAN, houd er rekening mee!

Door Elmer Lijst

Bent u klaar voor SEPA? En wat betekent dit voor uw organisatie?

Iedereen gaat over op International Bank Account Number (IBAN) en Single Euro Payments Area (SEPA) zo ook uw organisatie, dit heeft u vast al wel meegekregen.

Op 1 februari 2014 is SEPA een feit. Dit lijkt ver weg, realiseert u zich echter wat dit voor uw Exact administratie/software en systemen kan betekenen? Weet u welke aanpassingen u moet doen om straks nog te kunnen betalen en/of incasseren? Iedereen is dan over op IBAN en u mag vanaf dat moment alleen nog Europese betaal- en incassoproducten gebruiken. Dit heeft consequenties voor uw betaalproces.

Start uw voorbereidingen direct, dan wordt u later niet verrast door de impact van IBAN en SEPA. Vobucon helpt u graag op weg om te voorkomen dat u vanaf februari 2014 niet meer kunt deelnemen aan het betalings- en incassoverkeer. U moet rekening houden met ingrijpende veranderingen voor uw organisatie. Deze brengen veel werk met zich mee. U moet de nieuwe standaarden IBAN, Europese overschrijvingen en incasso's namelijk in uw bedrijf doorvoeren: van de administratie van uw bedrijfssoftware tot aan uw lay-outs en briefpapier.

Een handig stappenplan om u in het kort een duidelijk beeld te geven waar u aan moet denken en om de SEPA migratie binnen uw organisatie soepel te laten verlopen:

1. Bereid u goed voor, plan van aanpak
2. Zet alle bankrekeningen van uzelf én uw relaties om naar IBAN en BIC
3. Pas uw factuurlay-out, briefpapier en andere communicatiemiddelen aan
4. Stap over op Europese overschrijvingen/betaalopdrachten
5. Stap over op Europese incasso

Wat u precies moet doen en hoe u de overgang aan moet pakken hangt af van uw organisatie. Begin daarom zo snel mogelijk met het maken van een analyse, de impact is groter dan u denkt.

Vobucon IBAN Impact Check
      
Door middel van de Vobucon IBAN Impact-Check krijgt u een goed beeld wat de gevolgen zijn van de overstap op IBAN voor uw organisatie. De Vobucon IBAN Impact-Check helpt u organisatie op weg. Klik hier om de Vobucon IBAN Impact Check voor uw organisatie in te vullen. Wij nemen naar aanleiding van de check persoonlijk contact met u op om de uitkomst met u door te nemen en u zo van een goed advies te kunnen voorzien.

IBAN opvragen?

Om de bankrekeningen van uw relaties bij te werken met het correcte IBAN en BIC-code(BIC verdwijnt) is de IBAN BIC service tool beschikbaar. Deze service tool wordt ondersteund door de Nederlandse banken. Let op, deze functionaliteit is beschikbaar vanaf Product update 405.

Vobucon staat voor u klaar!

De veranderingen die SEPA en IBAN met zich mee brengen vergen aardig wat voorbereidingen. Heeft u vragen, over deze aankomende veranderingen/voorbereidingen neemt u dan gerust contact met ons op, telefoonnummer 0174-210370. ook wanneer u graag onze ondersteuning bij de SEPA migratie zou willen.

04 februari 2013

Nieuwe gebruikersinterface voor Exact Online

Door Elmer Lijst

Er komt een belangrijke update eind februari voor Exact Online waar we u graag vooraf over willen informeren. Het eenvoudig kunnen werken met Exact Online en het daarbij behorende gebruiksgemak is erg belangrijk voor onze klanten. Daarom is het continu verbeteren van de ervaring die Exact Online levert een van de belangrijkste punten op de roadmap voor de product ontwikkeling in 2013 en de volgende jaren. Dit doet Exact natuurlijk in nauwe samenwerking met haar klanten.

Dit is uiteraard een continu proces, waarbij in februari een belangrijke eerste stap wordt gezet. Deze stap bestaat uit:
 

 • Moderner uiterlijk (contrast en kleur gebruik)
 • Eenvoudiger weergeven van informatie
 • Gemakkelijker administratie te beheren, door functies voor het beheer bij elkaar te zetten
 • Verbeterde help en zoek functies
 • Introductie van My Exact: alle informatie voor het beheer bij elkaar
 • Introductie tab voor Accountants: Alle specifieke accountancy functies bij elkaar


Als gevolg hiervan zullen het DOS en PANEL menu met deze update definitief worden vervangen door het TAB menu, welke we in 2010 introduceerden. We begrijpen dat dit impact heeft bij iedereen die met deze menu’s prettig werkt. Echter wij zijn er van overtuigd dat de meerwaarde van de verbeterde interface (schermen) veel groter is in de gebruiksbeleving van medewerkers en klanten en bijdraagt aan het efficiënter (en prettiger) werken met Exact Online.

Maar wat doet het vernieuwde TAB menu? In deze blogpost gebruiken we scherm afbeeldingen uit de Engelse versie. Natuurlijk is dit voor u straks in het Nederlands beschikbaar.

Moderner uiterlijk
Nieuw frisser en vriendelijker uiterlijk. Gebruik van moderne kleuren, nieuwe iconen en een beter leesbaar lettertype geven een rustig en overzichtelijk beeld. Er is extra aandacht voor het contrast op de pagina’s. Meer contrast is belangrijk voor slechtzienden en mensen met kleuren blindheid (gevalideerd met WCAG 2.0) maar verhoogd ook het gebruikers gemak voor alle klanten.

Dezelfde informatie wordt eenvoudiger gepresenteerd
In de nieuwe schermen is er meer focus op en meer ruimte voor de inhoud. Functies die niet primair nodig zijn hebben we verplaatst en in de lijstschermen worden overbodige regels weggelaten hierdoor ontstaat er meer ruimte voor de inhoud. Voorbeelden van opties die verplaatst zijn: de opties voor het aanpassen van het scherm, het printen en exporteren naar Excel wordt nu getoond in een uitklap menu.

EOL gebruiker9

Met kleur wordt benadrukt welke button (actie) het meest voor de hand ligt.
EOL gebruiker10

 
Het is gemakkelijker uw administraties te beheren
Alle functie voor het beheren van een administratie zoals stamgegevens, instellingen en het maken van een (incidentele) back-up zijn nu direct terug te vinden in één overzichtelijk uitklap menu van de administratie. Dus niet meer zoeken in verschillende menu’s.

EOL gebruiker11

Verbeterde hulp en zoekfunctie
Zoeken heeft een centralere plek gekregen op de pagina. Het zoekveld is vergroot en er wordt subtiel aangegeven dat (met het zoekvenster) er direct gezocht kan worden naar bijvoorbeeld een relatie, factuur, boekingen en meer.

EOL gebruiker12

 

 

De verschillende helpfuncties zijn nu geconcentreerd op één plek in het menu. Er wordt duidelijk aangegeven in het help menu dat de helpinformatie over de huidige pagina wordt aangeboden.

EOL gebruiker13

 

 

 

 

 
Slimme hints om nog gemakkelijker te navigeren. Bijvoorbeeld het tonen van een home icoon wanneer u met de muis over het Exact Logo gaat.

EOL gebruiker14

 

 

 

 

My Exact Online

Met de introductie van My Exact Online wordt het beheren van uw abonnement en het wijzigen van gebruikersinstellingen nog gemakkelijker. Eén centrale plek voor het beheren van ‘uw’ Exact Online. Direct vanuit het menu kunt u via My Exact Online deze functies snel terug vinden.

Introductie van de accountancy tab
Introductie van een speciale tab voor Accountants waarbij alle specifieke accountancy functies bij elkaar staan. In onderstaande afbeelding is de nieuwe tab weergegeven.

EOL gebruiker15

01 februari 2013

Exact en partners combineren krachten voor Alpe d'HuZes 2013

Door Elmer Lijst

Vobucon steunt, met eigen inbreng, de stichting Alpe d’HuZes. Samen met Exact en partners, zijn er twee teams samengesteld die op 5 en 6 juni de Alpe d'Huez zullen gaan beklimmen voor het goede doel. Vanuit Vobucon zal Steef Vos deelnemen aan dit grootste evenement. Als team en individueel proberen zij zovad6kwf8eel mogelijk geld bij elkaar te fietsen om Stichting Alpe d’HuZes en haar doelstellingen te ondersteunen.

De Stichting Alpe d'HuZes
Alpe d'Huezs is een actie waarbij fietsers, alleen of in een team, geld bijeen fietsen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen de gevolgen van kanker. Op één dag wordt minstens zes maal de legendarische Alpe d'Huez beklommen.

Sponsoren
Wilt u de deelnemende teams sponsoren? Dat kan, op de team pagina kunt u een donatie doen.
Namens het hele team van Vobucon wens ik alle deelnemers aan Alpe d’HuZes heel veel succes op 5 en 6 juni.

Tags
Vobucon